Ştiri

UE investighează zeci de cazuri suspectate de salmonella legate de consumul de ciocolată în cel puţin nouă ţări

Agenţia europeană pentru sănătate a anunţat miercuri că investighează zeci de cazuri raportate şi suspectate de salmonella legate de consumul de ciocolată în cel puţin nouă ţări, transmite Reuters.

Grupul italian de produse de cofetărie Ferrero a rechemat miercuri mai multe loturi de ouă de ciocolată Kinder Surprise şi alte produse de pe rafturile spaniole, după măsuri similare luate luni în Marea Britanie şi Irlanda.

Ferrero a descris retragerile drept precauţie şi a declarat miercuri că niciun produs Kinder lansat pe piaţă nu a fost testat pozitiv pentru salmonella.

”Epidemia se caracterizează printr-o proporţie neobişnuit de mare de copii care sunt spitalizaţi, unii cu simptome clinice severe, cum ar fi diareea cu sânge”, a spus Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

Agenţia nu a menţionat Ferrero sau nicio altă companie, într-un comunicat, dar a avertizat miercuri că cazurile raportate au fost în mare parte în rândul copiilor sub 10 ani.

Agenţia a spus ulterior că sunt implicate ouă de ciocolată Kinder, dar nu a clarificat dacă problema se referă exclusiv la acele produse.

Nestle, compania elveţiană producătoare de produse de cofetărie, a declarat că nu a rechemat niciun produs în acest context.

Compania concurentă Lindt & Sprunegli  nu a fost afectat de actuala criză de sănătate.

Marea Britanie are cel mai mare număr de incidente, cu 63 de cazuri confirmate la 5 aprilie, a spus ECDC, adăugând că alte ţări cu cazuri probabile sau confirmate sunt Franţa, Irlanda, Belgia, Germania, Luxemburg, Ţările de Jos, Suedia şi Norvegia.

Agenţia de sănătate a Uniunii Europene a anunţat că investighează, împreună cu Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA), 134 de cazuri confirmate sau probabile de salmonella.

Rechemarile de produse au fost lansate în mai multe ţări, inclusiv în Belgia, Franţa, Germania, Irlanda, Luxemburg şi Marea Britanie, a declarat agenţia UE.

Andrei Dumitru

Recent Posts

STUDIU. Comerţul online din România va crește în 2024 cu aproximativ 10%

Sectorul de e-commerce din România este evaluat la aproximativ 7 miliarde de euro pentru finalul…

23 de ore ago

Ministerul Economiei crește plafonul finanțării nerambursabile în cadrul programului Start Up Nation

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a anunţat că programul Start Up Nation, va beneficia din…

24 de ore ago

Consiliul Concurenței dă verdictul privind evoluţia sectorului bancar

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat vineri că rezultatele investigaţiei sectoriale privind sectorul bancar…

o zi ago

Lazea (BNR): Cei care solicită noi facilităţi fiscale, salarii, ştiind bine că anul viitor va urma o corecţie, la ce se aşteaptă?

Adâncirea dezechilibrelor fiscale prin solicitarea de facilităţi ar putea avea la bază o speranţă deşartă…

o zi ago

Meta Platforms, sub lupa anchetatorilor UE pentru conţinutul online

Compania Meta Platforms este vizată de o investigaţie majoră din partea Uniunii Europene legată de…

o zi ago

Undă verde pentru referendumul de aderare a Republicii Moldova la UE

Parlamentul de la Chişinău a adoptat joi o hotărâre privind desfăşurarea referendumului privind aderarea Republicii…

2 zile ago

Acest website folosește cookies