Ucraina acuză Rusia de noi bombardamente asupra centralei de la Zaporojie

Elena Marinescu 11/08/2022 | 17:55 Ştiri
Ucraina acuză Rusia de noi bombardamente asupra centralei de la Zaporojie

Kievul şi Moscova se acuză joi de noi bombardamente la centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare din Ucraina şi din Europa, ocupată de Rusia, iar operatorul ucrainean evocă ”cinci atacuri” în apropierea unui depozit de substanţe radioactive, relatează AFP.

”Cinci noi atacuri au fost semnalate în imediata apropiere a unui depozit de substanţe radioactive”, anunţă societatea ucraineană de stat Energoatom. Potrivit sursei citate de News.ro, compania acuză forţe ruse de aceste bombardamente.

Un ocupant prorus, Vladimir Rogov, un membru al administraţiei instalate de Moscova în această regiune ocpată de armata rusă, în sudul Ucrainei, i-a acuzat, la rândul său, într-o postare pe Telegram, pe ”combatanţii (preşedintelui ucrainean Volodimir) Zelenski”.

Aproximativ 1.200 de tone de combustibile nuclear sunt stocate în prezent la centrala nucleară din Zaporojie, în sudul Ucrainei şi care se află sub controlul trupelor ruse, iar manipularea defectuoasă a acestuia ar putea provoca un dezastru ce i-ar afecta atât pe ucraineni, cât şi Rusia vecină, avertizează specialiştii.