Încă o victorie pentru Uber. Serviciul de transport a obţinut licenţa de operare în Londra

Gabriel Bucur 27/06/2018 | 10:41 Ştiri
Încă o victorie pentru Uber. Serviciul de transport a obţinut licenţa de operare în Londra

Uber a obţinut, marţi, o nouă licenţă de operare în Londra, dar care este valabilă doar 15 luni, transmite Reuters, citat de News.ro. Un judecător a constatat că serviciul de transport a făcut schimbările necesare, după ce o solicitare anterioară i-a fost respinsă, anul trecut.

În septembrie anul trecut, Transport for London a refuzat că acorde companiei americane Uber, cu sediul în Silicon Valley, o licenţă de operare pe termen de cinci ani, pentru că nu raportează în mod corespunzător fapte penale grave şi nu verifică şoferii.

Marți însă, judecătorul Emma Arbuthnot, de la Westminster Magistrates Cour, a decis că Uber poate să îşi desfăşoare activitatea în Londra, în baza unei licenţe de 15 luni și în condiţii stricte.

Citiți și: De ce a început să aibă din nou succes Volvo, după ce a fost reconstruit de chinezi

Compania a recunoscut că decizia dată de Transport for London de a nu îi acorda licenţa, anul trecut, a fost una corectă, dar a insistat că schimbările făcute în politica sa şi în privinţa angajaţilor justifică acordarea licenţei pe termen scurt, pentru a dovedi că s-a schimbat.

Cheltuielile de judecată, care vor fi suportate de Uber, vor fi de 425.000 de lire sterline (respectiv peste 560.000 de dolari).

 


FOTO: Guliver / Getty Images

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.