Uber dezvăluie noi statistici despre călătoriile internaționale. Aeroportul Henri Coandă, în top 10 cele mai vizitate aeroporturi

Andrei Dumitru 27/09/2021 | 17:24 Fapt Divers
Uber dezvăluie noi statistici despre călătoriile internaționale. Aeroportul Henri Coandă, în top 10 cele mai vizitate aeroporturi

Ca urmare a relaxării restricțiilor și creșterii numărului de rezervări pentru vacanțe, comenzile din aplicație către și din direcția aeroporturilor din România au crescut de aproape 19 ori în ultimele 4 luni, aceasta fiind cel mai bun rezultat din Europa Centrală și de Est. Așadar, aeroportul Henri Coandă s-a clasat în top 10 cele mai vizitate aeroporturi, conform datelor Uber din 2021 înregistrate în Europa, Orientul Mijlociu și Africa. 

 1. Londra, Heathrow, Regatul Unit al Marii Britanii
 2. Paris, Charles de Gaulle, Franța
 3. Paris, Orly, Franța
 4. Lisabona, Portugalia
 5. Madrid, Spania
 6. Cairo, Egipt
 7. Jeddah, Arabia Saudită
 8. Amsterdam, Olanda
 9. Varșovia, Polonia
 10. București, România 

 

În contextul Zilei Internaționale a Turismului, datele interne au dezvăluit că joia este cea mai aglomerată zi pentru călătoriile spre și dinspre aeroport.
Când vine vorba despre cele mai aglomerate ore, ora 05:00 reprezintă momentul când cei mai mulți călători sunt duși la aeroport, îndreptându-se spre destinații de vacanță sau pentru afaceri. În schimb, ora 13:00 reprezintă intervalul în care cei mai mulți revin acasă.

Însă, nu doar numărul călătoriilor spre și dinspre aeroport este în creștere; și deplasările în interes de serviciu au crescut în București, iar utilizatorii au făcut cu 10,33% mai multe curse cu Uber for Business de la începutul anului. Pe măsură ce angajații înlocuiesc lucratul de acasă cu sistemul hibrid sau întoarcerea la birou, ședințele în persoană și mesele de afaceri sunt iar prezente în activitatea de zi cu zi.

Călătoriile în interes de serviciu în centrul Bucureștiului ating punctul de vârf la ora 09:00 și orele 18:00. Comparativ cu alte capitale, București s-a clasat pe locul 2 în topul celor care merg devreme la birou, fiind depășit de parizieni și de locuitorii din Zurich, care se deplasează spre muncă (în medie) la ora 08:00. 

Topul orașelor matinale în drum spre birou

 1. Paris, Zurich, Riyadh și Jeddah la 8 AM
 2. Praga, Berlin, Roma, Varșovia, Lisabona, București, Madrid și Dubai la 9 AM
 3. Kiev și Cairo la 10 AM
 4. Nairobi și Abu Dhabi la 11 AM