Uber: Dacă noua legislaţie ar intra în vigoare mâine, jumătate dintre şoferi ar avea conturile blocate

NewMoney 08/10/2019 | 14:24 Ştiri
Uber: Dacă noua legislaţie ar intra în vigoare mâine, jumătate dintre şoferi ar avea conturile blocate

Peste jumătate dintre şoferii parteneri Uber din România ar avea conturile blocate, dacă noua legislaţie privind platformele de ridesharing ar intra mâine în vigoare. 

”Dacă noua legislaţie ar intra în vigoare mâine, peste jumătate dintre şoferii parteneri din România ar avea conturile blocate. O scădere drastică a numărului de maşini disponibile înseamnă un timp mai mare de aşteptare pentru utilizatori”, a declarat Nicoleta Schroeder, Manager General Uber România, în cadrul unei întâlniri cu presa.

Uber va plăti pentru licențe

Schroeder a subliniat că Uber susţine financiar procesul de licenţiere al şoferilor parteneri, iar Şoferii licenţiaţi beneficiază de un comision de 0% pentru cursele desfăşurate până la 1 noiembrie.

”Suntem obligaţi să punem în aşteptare conturile şoferilor care nu vor avea toată documentaţia necesară până la 1 noiembrie. Şi noi, ca platformă, suntem în proces de autorizare, aşteptăm autorizaţia să iasă”, a spus şefa Uber România.

Noua legislaţie va aduce mai multă claritate pe întreaga piaţă de ridesharing, potrivit lui Schroeder.

”Pentru noi, e un lucru bun. Până acum, fiecare aplicaţie avea regulile ei. Noi întotdeauna am avut cele mai stricte cerinţe, iar legislaţia va fi aceeaşi pentru toată lumea. Sper ca diferenţele să nu mai existe, toată lumea să respecte aceleaşi reguli. Să nu mai existe diferenţe decât în afara aspectelor care nu sunt reglementate, care ţin de bucătăria internă a fiecărui jucător”, a spus managerul.

Totodată, numărul de angajaţi ai Centrului de suport din Pipera a crescut pentru a sprijini cât mai mulţi şoferi parteneri în procesul de certificare. În plus, Uber a încheiat un parteneriat cu Fundaţia Academia de Transport Intern şi Internaţional astfel încât şoferii parteneri să poată obţine Certificatul Profesional pentru conducătorii auto, direct de la centru.

”Pe parcursul lunii octombrie, echipele Uber din România îşi vor uni eforturile pentru a ajuta cât mai mulţi şoferi parteneri să obţină licenţa conform noii legi care reglementează ridesharingul. Aceasta este recent adoptată, iar prerogativele intră în vigoare la 1 noiembrie. În acest context, Uber lansează astăzi campania Ultima Zi #1Noiembrie, care include o serie de iniţiative gândite să îndemne şoferii parteneri să finalizeze procesul de autorizare, astfel încât să nu aibă accesul blocat în aplicaţie după această dată”, a anunţat compania.

Șoferii fără licență vor avea conturile blocate

Schroeder a explicat că „legislaţia şi normele adoptate la finalul lunii august prevăd clar că, după perioada de tranziţie care expiră la 1 noiembrie, platformele precum Uber trebuie să blocheze accesul şoferilor care nu au finalizat procesul de licenţiere. Dacă nu vom reuşi să implementăm schimbările, atunci atât noi, cât şi şoferii, riscăm amenzi sau pierderea licenţelor”.

În ultimele luni, Uber a încheiat mai multe parteneriate, cum este cel cu Fundaţia Academia de Transport Intern şi Internaţional (FATII), care a trimis o echipă la Centrul de suport pentru şoferii parteneri Uber pentru a facilita procesul de obţinere a Certificatului Profesional pentru conducătorii auto.

Campania Ultima zi #1Noiembrie implică creşterea numărului de angajaţi Uber care lucrează în Pipera, la Centrul de suport pentru şoferii parteneri, şi creşterea numărului de sesiuni de Q&A găzduite la acest centru. În acelaşi timp, Uber desfăşoară şi o campanie mai amplă de informare în cadrul căreia trimite e-mailuri şi notificări în aplicaţie.

Totodată, începând din 9 octombrie, până pe 1 noiembrie, inclusiv, toţi şoferii parteneri care au finalizat procesul de licenţiere vor beneficia de un comision de 0% la cursele realizate în această perioadă.


FOTO: Getty

Sursa: News.ro