Uber a ajuns la cinci miliarde de călătorii în toată lumea și a rămas fără unul dintre cofondatori

Florel Manu 30/06/2017 | 16:25 Ştiri
Uber a ajuns la cinci miliarde de călătorii în toată lumea și a rămas fără unul dintre cofondatori

În ciuda opoziției taximetriștilor și a scandalurilor în care este antrenat, Uber a ajuns la cinci miliarde de călătorii efectuate, în condițiile în care anul trecut depășea cu puțin două miliarde de curse.

Pragul de cinci miliarde de călătorii a fost depășit la 20 mai în timp ce compania a efecturat 156 de curse simultan în 24 de țări de pe șase continente.

Toți șoferii care au contribuit la depășirea pragului vor primi din partea Uber câte 500 de dolari. Printre cei 156 de parteneri s-a numărat și un motociclist partener UberMOTOR din Jakarta, care efectua chiar prima sa cursă pe platforma Uber, transmite compania.

La nicio lună de la înregistrarea recordului, Uber a rămas fără directorul general și cofondator al companiei, Travis Kalanik. Acesta și-a înaintat demisia  urma presiunilor venite de la investitori. Potrivit New York Times, cinci din principalii investitori de la Uber, inclusiv fondul Benchmark, i-au cerut lui Kalanick să demisioneze imediat fiind de părere că Uber are nevoie de o modificare de leadership.

 

FOTO: Mediafax

Cu o experiență de peste 20 de ani în presa românească, Florel Manu a debutat la Radio PRO FM, după care și-a continuat activitatea la mai multe trusturi media precum PRO TV, Antena1 și Antena3, Adevărul, The Money Channel. Acoperă domeniile retail, real estate și turism.