Uber a fost interzis în Italia. Ce riscă firma americană, dacă nu se supune deciziei instanței

Florel Manu 10/04/2017 | 11:19 Ştiri
Uber a fost interzis în Italia. Ce riscă firma americană, dacă nu se supune deciziei instanței

Uber trebuie să-și înceteze activitatea pe tot teritoriul țării, a decis un tribunal italian care a găsit compania americană vinovată de concurență incorectă. Decizia vine în urma unui preces intentat de companiile de taxi care au acuzat Uber că nu respectă legislația în domeniul transportului de persoane.

Asociațiile taximetriștilor italieni spun că nu-și pot alinia prețurile la nivelul celor practicate de Uber. În urma deciziei instanței, compania americană trebuie să înceteze activitatea în următoarele zece zile. Dacă nu o va face, Uber riscă amenzi de 10.000 de euro pe zi. Decizia instanței nu este însă definitivă, americanii având o cale de atac.

Din 18 aprilie, compania americană își va opri activitatea și în Danemarca. Aici au apărut schimbări legislative în domeniul transportului de persoane, cum ar fi licențierea mașinilor care sunt utilizate în regim de taxi. Pe acest fond, Uber a decis să înceteze operațiunile din Danemarca, unde americanii aveau 2.000 de șoferi parteneri.

Și în România Uber a fost atacată de mai multe ori de asociațiile taximetriștilor pe motiv că le face concurență neloială. Compania a avut probleme la Cluj, unde Curtea de Apel a respins cererea de încetare a activității pe motiv că Uber nu e societate de transport, ci o platformă de intermediere a seficiilor între clienți și șoferi.

 


FOTO: Mediafax

Cu o experiență de peste 20 de ani în presa românească, Florel Manu a debutat la Radio PRO FM, după care și-a continuat activitatea la mai multe trusturi media precum PRO TV, Antena1 și Antena3, Adevărul, The Money Channel. Acoperă domeniile retail, real estate și turism.