Turoperatorii anunţă cel mai aglomerat weekend pe litoral din acest sezon. Minivacanţa de Sfânta Maria aduce la mare peste 200.000 turişti

Andrei Dumitru 10/08/2022 | 15:06 Ştiri
Turoperatorii anunţă cel mai aglomerat weekend pe litoral din acest sezon. Minivacanţa de Sfânta Maria aduce la mare peste 200.000 turişti

Hotelurile din staţiunile de la Marea Neagră vor fi ocupate aproape în totalitate la finalul acestei săptămâni, când vom avea un weekend prelungit datorită zilei libere de Sfânta Maria, sărbătorită luni, pe 15 august, arată datele Litoralulromanesc.ro, care estimează că minivacanţa de Sfânta Maria aduce la mare peste 200.000 turişti.

”Hotelurile din staţiunile de la Marea Neagră vor fi ocupate aproape în totalitate la finalul acestei săptămâni, când vom avea un weekend prelungit datorită zilei libere de Sfânta Maria, sărbătorită luni, pe 15 august”, arată datele Litoralulromanesc.ro, cel mai mare turoperator pe acest segment de vacanţe.

Astfel, pe litoralul autohton sunt aşteptaţi aproximativ 200.000 de turişti, ceea ce echivalează cu cel mai aglomerat weekend din acest sezon estival.

Dat fiind că luna august coincide cu perioada concediilor, cei mai mulţi români şi-au rezervat vacanţe pentru acest interval încă de când au fost lansate primele oferte. Hotelurile în care s-au epuizat locurile sunt cele care oferă un raport calitate-preţ bun, arată compania.

De asemenea, turiştii s-au orientat şi către acele unităţi de cazare care oferă servicii suplimentare precum acces la piscină, plajă privată, locuri de joacă pentru copii, terenuri de sport etc.

“Se fac şi rezervări pe ultima sută de metri, dar disponibilităţile la cazare se reduc de la o zi la alta. Ne aşteptăm ca gradul de ocupare să fie aproape de 100% în acest weekend prelungit. În general, se rezervă pachete de trei nopţi de cazare, de vineri până luni, dar sunt şi turişti, mai ales din categoria celor care au rezervat sejururi din timp, care au optat pentru vacanţe mai lungi, de până la o săptămână, care să includă şi această perioadă”, precizează Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Preţul pentru un pachet turistic ce include 3 nopţi de cazare cu mic dejun la un hotel de 3 stele din staţiunea Jupiter porneşte de la 1.062 lei/camera dublă. Acelaşi pachet, dar în staţiunea Mamaia, costă 960 lei/camera dublă. La un hotel de 4 stele din Eforie Nord, 3 nopţi de cazare cu mic dejun costă 1.650 lei/camera dublă, iar tariful pentru un pachet all inclusive, cu 3 nopţi de cazare, tot în Eforie Nord, la un hotel de 4 stele este 2.397 lei/camera dublă.

“Staţiunea Mamaia, care începuse cu stângul acest sezon estival, este din nou solicitată de turişti. Cererea a crescut mai ales după ce, pe de o parte, autorităţile au decis să reducă semnificativ taxa de parcare, iar, de cealaltă parte, operatorii din turism au venit cu oferte speciale la cazare, masă, închirieri de şezlonguri etc. Astfel că în acest moment putem spune că Mamaia a revenit la nivelul rezervărilor de vara trecută”, menţionează reprezentantul Litoralulromanesc.ro.

După data de 15 august, care este vârful sezonului estival, tarifele intră într-o curbă descendentă până la finalul lunii, când va fi lansat programul Litoralul pentru Toţi, cu preţuri ce pornesc de la 70 lei/camera/noapte.