Turcan: Mai sunt doar 139 de pensii naționale de recalculat, din aproape 19.000

Elena Marinescu 09/02/2021 | 19:09 Ştiri
Turcan: Mai sunt doar 139 de pensii naționale de recalculat, din aproape 19.000

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat un minim istoric în privința numărului de dosare de pensii restante la recalculare. Potrivit acesteia, au mai rămas de soluționat doar 139 de dosare de pensii naționale, din cele aproape 19.000, câte erau în ianuarie 2020. 

În acest moment suntem la un minim istoric în ceea ce priveşte numărul de dosare de pensii restante la recalculare: au mai rămas de soluţionat doar 139 de dosare de pensii naţionale, din cele aproape 19.000 câte erau în ianuarie 2020.”, a spus ministrul, care a precizat că ”în cazul celor 139 de dosare rămase lipsesc, în mare parte, documentele necesare pentru recalculare – lipsuri care pot fi completate doar de beneficiari şi nu ţin de competenţa caselor de pensii.

1.700 de dosare de pensii internaţionale, rezolvate în ultimele trei săptămâni

În ceea ce priveşte pensiile internaţionale, 1.700 de dosare restante de acest fel au fost rezolvate doar în ultimele trei săptămâni. Astfel, numărul celor care rămân de soluţionat este de circa 3.700, de la o restanţă de 5.400 la momentul preluării mandatului.

M-am bucurat să văd că multe case de pensii au înţeles solicitarea făcută la începutul anului, de a urgenta rezolvarea dosarelor restante. Am făcut ieri, împreună cu Preşedintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, o nouă analiză a rezultatelor, pentru a identifica judeţele unde este nevoie de o mobilizare mai bună la nivelul caselor de pensii, pentru recuperarea restanţelor. Vom lua măsuri pentru intensificarea ritmului de lucru acolo unde este cazul, astfel încât, treptat, să nu mai avem situaţii în care se depăşeşte termenul legal de soluţionare.

Le mulţumesc angajaţilor din casele judeţene de pensii care au făcut eforturi mari pentru a recupera întârzierile şi pentru că înţeleg cât de important este ca pensionarii să beneficieze de drepturile lor, conform muncii depuse.

De asemenea, vom stabili un calendar pentru modernizarea condiţiilor de lucru în casele de pensii, astfel încât pe viitor, munca angajaţilor să se poată desfăşura cât mai bine cu putinţă, spre beneficiul celor care au muncit o viaţă întreagă şi care îşi aşteaptă, la timp, toate drepturile cuvenite conform legii”, a scris Raluca Turcan marţi pe Facebook.