Tulcea: Pontonul destinat copiilor cu dizabilităţi, inaugurat în urmă cu trei săptămâni, s-a scufundat

Andrei Dumitru 15/10/2021 | 13:38 Ştiri
Tulcea: Pontonul destinat copiilor cu dizabilităţi, inaugurat în urmă cu trei săptămâni, s-a scufundat

Centrul plutitor din Mahmudia pentru recuperarea copiilor cu dizabilităţi, la inaugurarea căruia șapte persoane au tăiat panglica în același timp, printre ele aflându-se și ministrul Muncii, Raluca Turcan, a început să ia apă și s-a scufundat pe o parte. Inaugurarea a avut loc în urmă cu mai puțin de o lună, transmite Digi24.

Imagini cu pontonul plutitor înclinat au apărut astăzi pe rețelele de socializare, iar în ele se vede cum acesta este pe jumătate scufundat în apă.

Pontonul nu era încă utilizat drept centru pentru copiii cu dizabilități, fiind legat de mal la Mahmudia.

“Am fost informat de Căpitănia Portului Tulcea cu privire la eveniment. Se pare s-a datorat lipsei personalului la bord, apa s-a retras şi nu a fost un responsabil care să detensioneze parâmele care ancorau vasul şi a dus la aplecarea către adâncime. Prin gurile de aerisire a băilor a intrat apa şi s-a inundat vaporul. Nu sunt victime, doar pagube materiale”, a afirmat Nicolae Topoleanu, subprefectul județului Tulcea.

Potrivit lui Bogdan Simion, director executiv al fundației SERA ROMÂNIA, care a realizat proiectul cu ajutorul unui lanț de magazine și în colaborare cu Consiliul Județean Tulcea, până la rezolvarea unor situații administrative pontonul era pus în conservare.

„De când a fost inaugurat și pana când își va începe activitatea Pontonul a fost legat de mal la Mahmudia. Pentru a începe activitatea avem nevoie de rezolvarea transcrierii proprietații și de recrutarea echipei tehnice necesare (echipa de terapeuți și echipa de supraveghere tehnica). Pana atunci am decis ca Pontonul sa fie pus in conservare. De aseară și pana azi dimineața, din cauza condițiilor meteo precum și datorită unei defecțiuni la alimentarea electrica a pompelor de santină pontonul a început sa se inunde și datorită adâncimii mici a apei din acea zona s-a sprijinit de fundul apei și a început sa se încline. De astăzi dimineața am contactat specialiștii de la fata locului pentru a decide care este cea mai buna soluție de evacuare a apei și de punere pe linia de plutire corecta. Deja o firma specializată lucrează in acest sens și pana la mijlocul săptămânii viitoare vasul va fi repus pe linia de plutire. Estimam ca centrul de recuperare își va începe activitățile in luna Noiembrie. As dori sa precizez ca pontonul nu este scufundat ci doar ca datorită unui incident legat de pompele de evacuare acesta este inundat parțial dar situația se va reglementa in câteva zile. Cât despre implicarea politica de care vorbiți as vrea doar sa precizez ca investiția este exclusiv privată și nu exista vreo alta finanțare venită de la Consiliul Județean sau Ministerul Muncii. De asemenea doresc sa va spun ca in momentul în care vom avea echipa completa angajata pe ponton asemenea incidente nedorite nu vor mai exista”, a scris Bogdan Simion pe Facebook.

FOTO: Facebook/Dorelian Bellu