Tudorel Toader: De multe ori am aflat probleme privind justiţia din presă

NewMoney 18/04/2019 | 11:27 Ştiri
Tudorel Toader: De multe ori am aflat probleme privind justiţia din presă

Tudorel Toader a declarat, joi, înainte de întlnirea cu premierul Viorica Dăncilă, că a aflat din presă multe probleme privind justiţia, înainte de a le afla el direct, potrivit News.ro. El a mai spus că nu este interesat de funcţia de procuror general şi a evitat să formuleze o opinie despre cel care ar urma să îl înlocuiască.

În același timp, ministrul Justiţiei a refuzat să precizeze dacă asupra sa au fost făcute presiuni, limitându-se la a refuza pentru moment un răspuns. De asemenea, el a invocat declaraţiile făcute într-un interviu, unde a afirmat că, atunci când nu va mai putea să îşi îndeplinească funcţia în parametrii constituţionali, va pleca. „Ceea ce se va întâmpla în zilele următoare”, a spus ministrul.

„La momentul la care am stabilit, înţeleg că demisia nu era tirmisă la Cotroceni. Domnia as mi-a spus, textual: „Eu nu pot să vă cer demisia, dumneavoastră apreciaţi, vă gândiţi şi mâine ne întâlnim şi apreciaţi. Dacă a tirmis la Cotroceni, demisia miea rămâne fără obiect”, a spus Toader.

El a preciza că va vorbi la telefon cu premierul şi apoi va merge la Guvern.

Toader a menţionat : „Dorinţa prim-ministrului e decisivă şi o voi respecta”.

El a ţinut să precizeze că de multe ori a aflat probleme privind justiţia, de la presă, înainte de a le afla el, direct.

Întrebat în legătură cu afirmaţia conform căreia va prezenta într-o scrisoare motivele revocării, a replicat: „Nu mi-am propus să fac polemici”.

În opinia sa, şi-a îndeplinit obligaţiile şi pleacă mulţumit de experienţa pe care a dobândit-o, menţionând că el a pus în aplicare experienţa pe care a avut-o ca judecător constituţional.

„Sigur, niciodată nu poţi să mulţumeşti pe toată lumea”, a declarat el.

Toader a remarcat că a făcut parte din trei guvern.

„Am avut continuitate. Am fost onorat”, a adăugat el.

Întrebat dacă îşi va da demisia, în cazul în acre preşedintele va refuzaa revocarea, a dat asigurări că nu va fi un blocaj.

Întrebat în legătură cu posibilul nou ministru al justiţiei, Eugen Nicolicea, el le-a sugerat jurnaliştilor să-i întrebe pe cei care l-au propus.

Tudorel Toader spune că nu este interesat de funcţia de procuror general.

„Nici nu mi-a trecut prin minte aşa ceva. Eu am fost procuror la început. Visul meu nu este să fiu procuror şi la sfârşit de carieră”, a precizat ministrul Justiţiei.


Foto: Mediafax