Trump consideră China responsabilă pentru dificultăţile în relaţia dintre SUA şi Coreea de Nord

NewMoney 30/08/2018 | 09:53 Ştiri
Trump consideră China responsabilă pentru dificultăţile în relaţia dintre SUA şi Coreea de Nord

Preşedintele american Donald Trump consideră China responsabilă pentru dificultăţile în relaţia dintre SUA şi Coreea de Nord şi nu vede niciun motiv pentru care ar mai fi cheltuiţi bani pe exerciţii militare comune cu Coreea de Sud, relatează CNN, citat de News.ro.

„Preşedintele Donald J. Trump consideră că statul nord coreean este supus unei presiuni imense din partea Chinei din cauza disputelor comerciale pe care noi le avem cu guvernul chinez. În acelaşi timp, ştim că China furnizează Coreei de Nord ajutoare considerabile, inclusiv bani, combustibil, îngrăşăminte şi multe alte bunuri. Acest lucru nu ajută!”, se rată într-un comunicat al Casei Albe, preluat de Trump, pe Twitter.

„Cu toate acestea, preşedintele consideră că relaţia sa cu Kim Jong Un este una foarte bună şi caldă şi nu există niciun motiv în acest moment să cheltuim sume mari de bani pentru exerciţii militare comune cu Coreea de Sud sau Japonia. Dacă vor fi considerate necesare, vor fi mai mari ca niciodată”, se mai arată în document.

În trecut, Trump a spus că exerciţiile militare sunt o pierdere de bani și că sunt „foarte provocatoare”.

Ministrul Apărării, James Mattis, anunţase, miercuri, că Pentagonul nu intenţionează să suspende în viitor alte exerciţii militare comune cu Coreea de Sud.

Trump a făcut referire şi la relaţia sa cu preşedintele chinez Xi Jinping: „În ceea ce priveşte disputele comerciale între SUA şi China, ele vor fi rezolvate în timp de preşedintele Trump şi preşedintele  Xi Jinping. Relaţia şi legătura lor rămân foarte puternice”.

 


FOTO: Mediafax