Tribunalul Bucureşti a dispus încetarea grevei de la STB, ca ilegală, şi reluarea imediată a activităţii

Andrei Dumitru 21/01/2022 | 14:11 Ştiri
Tribunalul Bucureşti a dispus încetarea grevei de la STB, ca ilegală, şi reluarea imediată a activităţii

Tribunalul Bucureşti a dispus, vineri, încetarea grevei de la Societatea de Transport Bucureşti, considerând-o ilegală, şi reluarea imediată a activităţii.

Tribunalul Bucureşti a admis, vineri, acţiunea iniţiată de STB faţă de Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti.

„Dispune încetarea grevei ca ilegală şi reluarea imediată a activităţii”, a decis instanţa.

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti au declanşat un protest spontan joi dimineaţă, astfel că nicio maşină nu a ieşit pe traseu în Capitală. Protestatarii au cerut creşterea salariilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

Joi, Tribunalul Bucureşti a suspendat greva de la Societatea de Transport Bucureşti şi a dispus reluarea imediată a activităţii.

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti au continuat şi vineri protestul, astfel că nicio maşină nu a ieşit pe traseu, deşi există o decizie executorie a instanţei prin care greva este suspendată.

Directorul general al societăţii, Adrian Criţ, a declarat la Digi 24 că situaţia este aceeaşi ca în ziua precedentă, acuzând încălcarea contractului colectiv de muncă. Protestatarii cer îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi creşterea salariilor, dar şi demisia directorului, dacă nu poate răspunde solicitărilor lor. Primarul Capitalei se află la sediul STB pentru negocieri.