Tribunalul Bucureşti a decis intrarea în faliment a RADET. Reacția primarului Gabriela Firea

NewMoney 17/04/2019 | 15:54 Ştiri
Tribunalul Bucureşti a decis intrarea în faliment a RADET. Reacția primarului Gabriela Firea

Tribunalul Bucureşti a decis, miercuri, intrarea în faliment a Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), decizia fiind cu posibilitate de recurs, potrivit unor surse citate de Profit.ro.

Totodată, la nivelul Primăriei Capitalei a fost decisă înfiinţarea a două noi societăţi ale municipalităţii, Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti şi Compania Municipală Energetica Servicii Bucureşti, prin divizarea actualei Companii Municipale Energetica.

Prima ar urma să preia serviciul de producţie, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice, iar a doua, alte activităţi ale actualei Energetica, printre care reabilitarea sistemului de termoficare cu fonduri UE disponibile de peste 170 milioane euro, potrivit Profit.ro.

„Având în vedere faptul că Tribunalul București a decis astăzi intrarea în faliment a RADET, Primăria Municipiului București îi asigură pe bucureșteni că nu vor avea de suferit de pe urma acestei decizii, pentru că întreaga activitate a RADET va fi preluată, în cel mai scurt timp, de Compania Municipala Termoenergetica”, se arată într-un comunicat al Primăriei Generale.

„Îi asigur pe toți cetățenii Capitalei că vor avea în continuare apă caldă și căldura la parametri optimi! Decizia de astăzi a instanței nu are consecințe asupra continuității furnizării agentului termic către populație, pentru că am luat din timp măsurile necesare, astfel încât bucureștenii să nu fie afectați”, a declarat Gabriela Firea.

În luna martie, Primăria Capitalei a susţinut că procesul de furnizare a apei calde se desfăşoară normal, fără a fi pus în pericol de actuala situaţie juridică a RADET.

Compania Sierra Quadrant, administratorul judiciar al Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), a anunţat, în martie, că alimentarea Capitalei cu apă caldă riscă să fie oprită în perioada următoare, în condiţiile în care Primăria Capitalei nu a plătit subvenţia la energia termică şi, astfel, ELCEN nu poate să îşi achite facturile către furnizori.


Sursa: News.ro

Foto: Mediafax