Trei foști consultanți imobiliari au fondat o agenție de brokeraj pentru sectorul de logistică și industrial

Andreea Neferu 15/03/2018 | 18:40 Ştiri
Trei foști consultanți imobiliari au fondat o agenție de brokeraj pentru sectorul de logistică și industrial

Agenția de brokeraj Dunwell, fondată recent de Marian Orzu, Daniel Cautiș și Laurențiu Badea, vrea să atingă o cotă de piață de 10% din piața industrială în primul an de funcționare, respectiv de 30% după primii trei ani.

Cei trei își fac intrarea în antreprenoriat într-unul dintre cele mai efervescente segmente ale sectorului industrial, cererea de astfel de spații atingând anul trecut un record istoric, de peste 500.000 de metri pătrați. Stocul total depozite din România a depășit 3 milioane de metri pătrați anul trecut, potrivit datelor din piață.

„Am părăsit siguranța marilor corporații și am intrat în antreprenoriat împreună cu Daniel și Laurențiu pentru că avem aceeași viziune: atât cea a orizontului deschis de dezvoltarea accelerată a parcurilor industriale și logistice din ultimii ani, cât și a dorinței de a oferi servicii pe care piața încă nu le pune la dispoziție. (…) Evoluția segmentului de industrial din ultimii ani, un segment neglijat până acum, ne-a creat contextul favorabil de a exploata această nișă și de a dezvolta acest nou proiect de agenție”, a spus Marian Orzu, partener Dunwell.

Marian Orzu, managing partner al Dunwell, are o carieră de 13 ani în imobiliare, timp în care s-a ocupat exclusiv de segmentul de industrial-logistică. După 12 ani petrecuti în Eurisko și CBRE, unde a deținut în cele din urmă poziția de director al diviziei de spații industriale, s-a angajat la CTP, dezvoltator și administrator de parcuri industriale și logistice. Daniel Cautiș, managing partner, are și el o experiență de șase ani în imobiliare, lucrând de-a lungul timpului în cadrul Colliers International, respectiv Iulius Grup și CTP. Laurențiu Badea, managing partner al diviziei de terenuri, are o vechime de 15 ani în imobiliare, în cadrul CBRE, Epsilon Imobiliare și Eurisko Property Intelligence.

Echipa actuală a Dunwell numără 4 oameni.

Dunwell va oferi servicii de tranzacționare și consultanţă imobiliară în procesul de identificare, închiriere și vânzare a proprietăților industriale existente sau a unor proiecte noi, vizând în special furnizorii de servicii logistice, retailerii tradiţionali și cei online, industria FMCG și producătorii. Pentru proprietarii și dezvoltatorii de spații logistice și industriale, Dunwell oferă servicii de cercetare de piață pentru estimarea prețurilor de închiriere sau vânzare ale proprietăților sau pentru identificarea oportunităților de investiții, reprezentare în negociere și marketing al proprietăților.


Sursă foto: CTP

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.