Lucian Trofin, Eisberg: ”Vom intra pu­ternic în zona de food-solutions, în zona de corporații”

Senica Micu 14/11/2018 | 13:31 Oameni
Lucian Trofin, Eisberg: ”Vom intra pu­ternic în zona de food-solutions, în zona de corporații”

De la antreprenor la manager într-una dintre cele mai cunoscute companii din Europa pentru producția de salate semipreparate o trecere după un sistem con­firmat de Lucian Trofin.

Acest articol a apărut în numărul 52 (5 – 18 noiembrie) al revistei NewMoney

Teoria sistemelor, una dintre materiile studiate de Lucian Trofin la Facultatea de Au­tomatică din București, l-a impresionat atât de tare încât i-a găsit mai târziu un sens și în viață, și în business. Practic, i-a arătat că totul este un sistem, prin sistem înțele­gând o cutie neagră cu intrări și ieșiri și cu tot felul de pertur­bații. „Deci, avem un plan, ne propunem să facem ceva, să ajungem din punc­tul A în punctul B, dar permanent apar pro­vocări“, explică el.

Acum, din rolul de director general al uneia dintre cele mai cunoscute companii care promovează un stil de viață sănătos, Eisberg, parte a grupului elvețian omo­nim, Trofin face o selecție a celor mai importante lecții învățate în calitate de antreprenor. Toate acestea l-au ajutat să ducă aface­rea la vân­zări estimate la 12 mili­oane de euro în 2018.

ANTREPRENORUL MANAGER. Pe Lucian Trofin, antreprenoriatul l-a prins la scurt timp după Revoluție. În 1990, la 28 de ani, a înființat cu încă doi prieteni o școală de schi la Sinaia, care funcționează și acum. A fost primul pas pe cont propriu. După doi ani s-a mutat în București, unde, împreună cu foști colegi de facultate, negocia închirierea unor standuri în Centrul Comercial „Massa“, un predece­sor al lui Doraly.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Senica Micu are o experiență de peste zece ani în presa de business. A scris pentru mai multe publicații, precum Forbes, Money Express și Capital, realizând interviuri cu lideri de companii și antreprenori. În paralel, a coordonat diverse proiecte editoriale și s-a implicat în organizarea unor evenimente. În 2011, a câștigat unul dintre marile premii ale concursului „Tânărul Jurnalist al Anului”, inițiat de Freedom House România.