Tranzacție pe final de an: Cel mai scump hotel din România a fost vândut de proprietarii israelieni

Andreea Neferu 19/12/2017 | 15:08 Ştiri
Tranzacție pe final de an: Cel mai scump hotel din România a fost vândut de proprietarii israelieni

Grupul israelian Elbit Imaging a anunțat finalizarea procesului de vânzare a participației de 98,2% pe care o deține în cadrul complexului hotelier Radisson din București,  potrivit unui anunț de pe bursa americană Nasdaq. Complexul Radisson este evaluat la 169,2 milioane de euro, iar după plata datoriilor și a altor costuri, inclusive a celor legate de finalizarea tranzacției, Elbit va încasa o sumă netă de 81 de milioane de euro.

Tranzacția, cea mai mare înregistrată vreodată pe piața hotelieră locală, a fost anunțată de câteva luni, însă numele exact al cumpărătorilor nu a fost dezvăluit. Surse din piață spun că unul dintre ei ar fi fondul de investiții Revetas Capital, care controlează în România și centrul comercial Vitantis din sudul Bucureștiului. Elbit Imaging a fost consiliat în procesul de vânzare de birourile din Londra și din București ale companiei de consultanță imobiliară JLL.

Complexul Radisson are o capacitate totală de 783 de camere (487 de camere în cadrul hotelului de cinci stele Radisson Blu, 276 de camere în cadrul hotelului de patru stele Park Inn), precum și spații comerciale de 7.200 de metri pătrați care includ un casino, centru de fitness și magazine de modă.

Radisson Blu este fostul hotel București, care a fost prleuat de Elbit Imaging în 2000 și redeschis în 2003 sub noul nume.

București Turism, firma pe care este înregistrat complexul Radisson din București, a avut afaceri de aproape 140 de milioane de lei și profit net de 11,5 milioane de lei în 2016, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor.

Un noul hotel Radisson urmează să fie deschis anul viitor la Brașov în urma unei investiții de zece milioane de euro. Investitorul este compania Tresor Com, controlată de familia Neamțu din Brașov.


Sursă foto: Radissonblu.com

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.