TRANZACȚIE. Neverland, domeniul lui Michael Jackson, a fost vândut cu 22 de milioane de dolari

NewMoney 25/12/2020 | 09:55 Ştiri
TRANZACȚIE. Neverland, domeniul lui Michael Jackson, a fost vândut cu 22 de milioane de dolari

Neverland, domeniul lui Michael Jackson, a fost cumpărat de miliardarul Ron Burkle, un fost asociat al muzicianului american. Știrea a fost anunțată pe 24 decembrie de The Wall Street Journal.

Cântărețul a achiziționat domeniul de 1.100 de hectare din Los Olivos (California, SUA) în 1987, cu 19,5 milioane de dolari, amintește BBC. Înaintea tranzacției, proprietatea era deținută de moștenitorii lui Jackson și de un fond de investiții administrat de Colony Capital.

Neverland a fost scos pentru prima oară la vânzare în 2015, la prețul de 100 de milioane de dolari. Anul trecut, suma cerută scăzuse deja la 31 de milioane de dolari.

În anii ’90, locul a fost cercetat de procurorii din Santa Barbara. Aceștia l-au descris drept lumea fantastică unde Michael Jackson îi ademenea pe unii băieți pentru a-i abuza sexual. La proces, cântărețul a fost declarat nevinovat în privința acestor acuzații.

Jackson a murit în 2009, la vârsta de 50 de ani, într-o altă casă a sa, situată în Los Angeles.

Neverland (nume inspirat de „Peter Pan“, cartea scriitorului scoțian J.M Barrie) includea și un parc de distracții, un trenuleț și o grădină zoologică. Elefantul Gypsy, pe care Jackson l-a primit în dar de la Elizabeth Taylor în 1991, și câțiva urangutani erau printre animalele care puteau fi văzute acolo.

După moartea cântărețului, Neverland a fost rebotezat Sycamore Valley Ranch și a fost supus unor modificări însemnate.

 

CHILIPIR. Ron Burkle (68 de ani) este cofondator și managing partner al companiei de investiții Yucaipa. Ediția americană a revistei Forbes i-a estimat averea la 1,4 miliarde de dolari.

Agentul imobiliar Ian Reed a declarat pentru The Guardian că și dacă sunt luate în calcul „trecutul înfiorător“ și interioarele învechite ale proprietății construite în 1982, a fost vorba de un chilipir. „Este, poate, ca o casă bântuită, însă cumpărătorul a făcut o afacere – de fapt, i-a păcălit pe vânzători“, a spus Reed.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES