Transfer între retaileri: magazinul Billa din Brăila, preluat de Carrefour, devine Penny Market

Gabriel Bucur 19/06/2017 | 18:05 Ştiri
Transfer între retaileri: magazinul Billa din Brăila, preluat de Carrefour, devine Penny Market

Grupul francez Carrefour a anunțat, luni, transferul magazinului Billa din Brăila către Rewe Group, ca urmare a angajamentului luat față de Consiliul Concurenței, odată cu preluarea Billa România.

Reprezentanții Carrefour spun că „în prezent, a fost identificat un alt operator interesat să preia magazinul Billa din Brăila, Șoseaua Buzăului (Milcov), iar din 29 iunie acesta va fi preluat de către operatorul Rewe Group”.

De asemenea, după transfer, noul operator intenționează să închidă temporar magazinul, pentru reamenajarea și rebranduirea sa. Ulterior, unitatea va funcționa sub sigla Penny Market, un format Rewe Group. Toți angajații magazinului Billa din Brăila vor rămâne în continuare în grupului Carrefour. Aceștia vor fi transferați către alte magazine Carrefour din proximitate, din 1 iulie.

La 1 iulie 2016, Grupul Carrefour a anunțat finalizarea achiziției rețelei Billa din România, după aprobarea finală dată de către Consiliul Concurenței. Pentru a elimina problemele de concurență, Carrefour s-a angajat să transfere, către unul sau mai mulți operatori, trei supermarketuri din Brăila: două magazine Carrefour Market și un magazin Billa. În ianuarie, cele două magazine Carrefour Market din Brăila au fost transferate către un alt operator. Astfel, Carrefour a cesionat activitatea (magazinul, echipamentul și personalul) supermarketurilor situate in Brăila către operatorul Zanfir SNC, începând din 9 ianuarie 2017.

 

 

 

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.