Traian Berbeceanu va fi noul șef de cabinet al ministrului de Interne

NewMoney 05/12/2019 | 16:44 Ştiri
Traian Berbeceanu va fi noul șef de cabinet al ministrului de Interne

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, joi, la o conferinţă de presă, că fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia Traian Berbeceanu va fi numit şeful său de de cabinet.

UPDATE: Traian Berbeceanu a anunţat că propunerea lui Marcel Vela de a-l numi șef de cabinet al ministrului de Interne îl onorează și îl responsabilizează, subliniind că va urma o perioadă cu multă muncă, însă se bazează pe sprijinul profesioniștilor din Poliția Română.

„Propunerea domnului ministru Marcel Vela mă onorează și mă responsabilizează, în egală măsură! Va fi nevoie de multă muncă și multă determinare. Și ne vom baza pe sprijinul tuturor profesioniștilor din Poliția Română! Va fi bine! Doamne ajută!”, a scris pe Facebook Traian Berbeceanu.

_______

„Aşa cum aţi văzut, am încercat să aduc în echipa mea oameni cu care să pot acţiona, să-mi îndeplinesc această misiune nobilă de a fi ministrul Afacerilor Interne. Eu sau colegi de ai mei din conducerea ministerului, aşa cum domnul Antonescu a venit ca şi consilier la inspectorul general al Poliţiei Române, cum domnul Despescu este secretar de stat de săptămâna trecută, responsabil cu ordinea publică în România, şeful meu de cabinet de săptămâna viitoare, de luni, va fi comisarul şef în rezervă Traian Berbeceanu”, a declarat Marcel Vela.

În iunie 2016, fostul comisar-şef al BCCO Alba Iulia Traian Berbeceanu a fost achitat în primă instanţă pentru mai multe infracţiuni, printre care spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la delapidare.

Decizia nu este definitivă şi a fost atacată de procurori.

În schimb, Ioan Mureşan (fost procuror şef al DIICOT Alba) şi Nicolaie Ioan Cean (fost procuror în aceeaşi structură) au fost condamnaţi la 7 ani, respectiv 2 ani închisoare cu executare. Aceştia sunt acuzaţi că au săvârşit mai multe nereguli în anchetarea poliţistului Traian Berbeceanu.


FOTO: Mediafax