Record de pasageri pe aeroporturile Bucureștiului în 2016

Gabriel Bucur 01/02/2017 | 16:02 Ştiri
Record de pasageri pe aeroporturile Bucureștiului în 2016

Cele două aeroporturi ale Capitalei, Henri Coandă și Băneasa-Aurel Vlaicu, au înregistrat un număr record de 10,99 milioane de pasageri, anul trecut, cu 18,3% mai mult decât în 2015, informează Compania Națională Aeroporturi București.

Aeroportul internațional de la Otopeni a asigurat aproape tot fluxul de pasageri (10,98 milioane), în timp ce aeroportul internațional pentru curse private de la Băneasa a strâns doar zece mii de călători. De asemenea, au fost 120,7 mii de aterizări și decolări, cu 11,2% mai mult decât în 2015, din care 108,2 mii de mișcări de aeronave au fost doar pe aeroportul Henri Coandă.

Atât evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, cât și înmulțirea mișcărilor de aeronave (aterizări și decolări) depășesc tendința europeană.

În anul 2016, 85% dintre pasagerii Aeroportului Henri Coandă au avut ca origine sau destinaţie aeroporturi din statele Uniunii Europene. Pe acest aeroport au operat, anul trecut, 37 de companii aeriene, care au transportat pasageri către 92 de destinaţii.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea în februarie 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene, Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu.

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.