Topul turneelor. Elton John, pe primul loc la încasări

NewMoney 09/07/2019 | 12:14 Fapt Divers
Topul turneelor. Elton John, pe primul loc la încasări

Elton John conduce clasamentul Pollstar al turneelor cu cele mai mari încasări în jumătate de an cu 82,6 milioane de dolari, sumă generată de un segment al „Farewell Yellow Brick Road”, scrie News.ro.

Au fost vândute 608.766 de bilete pentru 42 de concerte susţinute în perioada noiembrie 2018 – martie 2019, care a cuprins ultimele patru luni din seria din America de Nord şi primele trei săptămâni din cea europeană.

Pink îi urmează îndeaproape, cu 81,8 milioane de dolari – sumă generată de turneul „Beautiful Trauma”. Acest turneu a făcut ca interpreta să fie artistul cu cele mai mari câştiguri în America de Nord. Ea a început turneul în martie 2018, iar acesta a generat, până în prezent, peste 250 de milioane de dolari.

Pe locul al treilea s-a clasat Justin Timberlake, cu 75,5 milioane de dolari – sumă generată de turneul „Man of the Woods”.

Top 10 e completat de Metallica, Fleetwood Mac, Ed Sheeran, KISS, Trans-Siberian Orchestra, Bob Seger & the Silver Bullet Band şi Travis Scott.

Până pe locul 25, clasamentul cuprinde nume ca Cher, Eric Church, Mumford & Sons, BTS, Michael Buble, Paul McCartney, Garth Brooks, Eminem, Ariana Grande, Andre Rieu, Phil Collins, Luis Miguel şi Billy Joel.

BTS a generat 44 de milioane de dolari în urma a doar şase concerte susţinute în trei oraşe, în aceeaşi perioadă.

Trans-Siberian Orchestra a vândut cele mai multe bilete – 895.000. Grupul a susţinut 88 de concerte.

FOTO: Hepta/Mediafax