Topul celor mai scumpe apartamente din țară sau ce poți să faci cu 4 milioane de euro

Andreea Neferu 22/06/2017 | 14:39 Ştiri
Topul celor mai scumpe apartamente din țară sau ce poți să faci cu 4 milioane de euro

Cel mai scump apartament din țară, un penthouse din zona Primăverii cu șapte camere și 450 de metri pătrați, se vinde cu 3,8 milioane de euro, potrivit portalului Imobiliare.ro.

Pe locul al doilea în clasamentul celor mai scumpe apartamente listate pe Imobiliare.ro se situează un alt penthouse, amplasat de data aceasta în zona Șoseaua Nordului – Herăstrău, ce poate fi achiziționat la un preț de 3,15 milioane de euro. Locuința are cinci camere, o suprafață utilă de 410 metri pătrați și este amplasată la ultimul etaj (din șase) al unui bloc finalizat în anul 2008.

Tot în zona de nord  Capitalei, în apropiere de parcul Herăstrău, un penthouse nou-construit, parte dintr-un bloc finalizat în anul 2015, are un preț 2,49 milioane de euro. Locuința are cinci camere (plus dependințe) și dispune de o suprafață utilă de aproximativ 340 de metri pătrați (la care se adaugă două terase de 90 de metri pătrați la ultimul etaj).

Pe de altă parte, la Brașov, cel mai scump apartament scos la vânzare pe Imobiliare.ro are un preț cerut de 650.000 de euro. Este vorba despre un penthouse din zona Drumul Poienii, finalizat în anul 2008. Compartimentat în patru camere (plus dependințe), acesta are o suprafață utilă de 180 de metri pătrați.

În Cluj-Napoca, cel mai scump apartament disponibil spre vânzare are un preț cerut de 430.000 de euro. Locuința are trei camere și o suprafață utilă de 160 de metri pătrați.

În Constanța, cel mai scump apartament este un penthouse cu vedere la mare, amplasat în zona Peninsula, ce poate fi achiziționat cu 435.000 de euro. Parte dintr-o construcție finalizată în anul 2016, acesta dispune de o suprafață utilă de 245 de metri pătrați și este compartimentat în trei camere (plus dependințe).

În zona centrală a Timișoarei, un penthhouse cu o suprafață de 150 de metri pătrați utili este scos la vânzare la un preț de 670.000 de euro, în timp ce la Iași, cel mai scump apartament disponibil spre vânzare pe Imobiliare.ro are un preț cerut de 350.000 de euro. Acesta dispune de o suprafață utilă de 210 metri pătrați și este alcătuit din patru camere.


Sursă foto: Nordis

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.