Top-ul miliardarilor. Jeff Bezos, fondatorul Amazon, rămâne cel mai bogat om din lume

NewMoney 06/03/2019 | 11:50 Ştiri
Top-ul miliardarilor. Jeff Bezos, fondatorul Amazon, rămâne cel mai bogat om din lume

Starleta de televiziune Kylie Jenner este cel mai tânăr miliardar prin forţele proprii, potrivit noii liste Forbes, în care Jeff Bezos, fondatorul Amazon, rămâne cel mai bogat om din lume, potrivit News.ro.

Membra familiei Kardashian în vârstă de 21 de ani a făcut avere din compania de cosmetice Kylie Cosmetics, pe care a înfiinţat-o în urmă cu trei ani şi care a generat în ultimul an venituri din vânzări de 360 de milioane de dolari.

Jenner a depăşit pragul de 1 miliard de dolari mai devreme decât Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, care a devenit miliardar la vârsta de 23 de ani, scrie BBC.

„Nu mă aşteptam la nimic. Nu prevedeam viitorul. Dar (recunoaşterea, n.r.) face bine. Este o plăcută bătaie pe umăr”, a declarat ea pentru Forbes.

În total, miliardarii planetei au împreună 8,7 trilioane de dolari, în scădere cu 400 de miliarde faţă de anul trecut.

Între averile în scădere este şi cea a lui Zuckerberg, cu 8,7 miliarde de dolari, în 2018, la 62 de miliarde de dolari, anul acesta.

Acţiunile lui la Facebook au scăzut, la un moment dat, cu o treime din cauza scandalurilor în care a fost implicată compania.

În lista celor mai bogaţi oameni din lume, primul loc rămâne al lui Jeff Bezos, cu o avere estimată la 131 de miliarde de dolari, cu 19 miliarde de dolari mai mult decât anul trecut.

Pe locul al doilea în lista Frobes se află Bill Gates, cu o avere în creştere, de 96,5 miliarde de dolari, faţă de 90 de miliarde, anul trecut. Locul al treilea este ocupat de Warren Buffet, cu 82,5 miliarde de dolari.

Dintre toţi miliardarii din listă, 2.153, cu 55 mai puţini decât în urmă cu un an, doar 252 sunt femei, iar cea mai bogată este Wu Yajun, mogul imobiliard din China, cu 9,4 miliarde de dolari.

Numărul femeilor care au devenit miliardare în dolari prin forţe proprii este de 72, cel mai mare de până acum. Anul trecut erau 56.

Cea mai mare scădere a numărului miliardarilor a fost înregistrată în zona Asia-Pacific: în ultimul an, averile a 60 de persoane au scăzut sub pragul de 1 miliard de dolari.


Foto: Guliver/Getty Images