TOP. Cine a fost cel mai bogat român în 2022 şi câți bani are în conturi

Elena Marinescu 05/01/2023 | 17:38 Ştiri
TOP. Cine a fost cel mai bogat român în 2022 şi câți bani are în conturi

Multe dintre cele mai bune afaceri din România au înregistrat creșteri importante ale averilor în 2022. Topul Forbes al celor mai bogați oameni din România include 26 de miliardari în lei, cu 8 mai mulți decât în 2021.

Averea netă a acestora este de peste 84 de miliarde de lei și s-a îmbunătățit cu aproximativ 20 de miliarde de lei față de anul anterior. Frații Dragoș și Adrian Pavăl sunt pe primul loc în acest clasament, datorită investițiilor lor în sectorul imobiliar. Averea lor este estimată la 13 miliarde de lei.

Ion Țiriac, detronat din topul bogaţilor României

Țiriac Holdings, companie controlată de Ion Țiriac, cuprinde peste 40 de companii private care activează în domenii precum comerțul auto, serviciile funerare, operațiunile de leasing, imobiliarele, supravegherea și protecția și transportul aerian.

Ion Țiriac este cunoscut pentru Banca Comercială Ion Țiriac, prima bancă privată din România, înființată în 1990. Acesta a vândut pachetul de acțiuni al acestei bănci către un grup italian acum mai bine de 7 ani, iar banca a devenit Unicredit Bank. În același timp, Metro Group a fost vândut de către afacerist. Averea lui Ion Țiriac este estimată la 8,5 miliarde de lei.

Cine va moșteni averea lui Ion Țiriac

O parte din testamentul miliardarului Ion Țiriac a fost dezvăluită chiar de el. Averea colosală va fi împărțită în 33 de părți egale celor 33 de copii pe care îi are.

Deși după moartea lui Ion Țiriac fiecare copil va primi o parte din avere, doar 3 copii sunt legitimi. „Întotdeauna mi-au plăcut femeile, nu-mi explic de ce. Din cei 33 de copii ai mei, doar 3 sunt legitimi și au numele meu… Activele mele, însă, vor fi împărțite în 33 de felii egale și toată lumea va primi aceeași sumă”, a spus miliardarul Ion Țiriac.

În prezent, Ion Țiriac are active în jur de 2 miliarde de dolari, o sumă imensă chiar și pentru cele mai mari nume din lumea sportului.

Foto: forbes.ro