Top 10 destinații îndepărtate unde poți merge la început de 2023

NewMoney 13/01/2023 | 16:20 Timp Liber
Top 10 destinații îndepărtate unde poți merge la început de 2023

Anul 2023 se anunță un an excelent pentru a călători, iar românii sunt hotărâți să aleagă destinații îndepărtate unde se pot relaxa alături de prieteni sau familie.

După cum bine se știe și se simte, atât vacanțele de lungă durată, cât și călătoriile de mai scurtă durată, din urma pandemiei, s-au schimbat mult, dar dorința turiștilor de a vizita și de a experimenta destinații noi a rămas neschimbată.

Iată care este topul destinațiilor pentru primul trimestru al anului 2023, potrivit consultanților ”Exact Travel”, care vă poate ajuta să alegeți călătoria potrivită.

Japonia – în topul clasamentului, favorita anului 2023

Destinația vedetă a acestui trimestru pentru țările Extremului Orient este Japonia, datorită sărbătorii cireșilor înfloriți, eveniment spectaculos al naturii, aceasta fiind o tradiție japoneză așteptată de întreaga lume. Floarea de cireș reprezintă simbolul național al Japoniei, având o istorie încă din secolul al VIII-lea.

Brazilia – Argentina – Chile și Insula Paștelui

Brazilia este una dintre cele mai frumoase și vibrante destinații ce oferă ocazia de a vizita cele mai renumite locuri dintre Coasta Atlanticului și cea a Pacificului: Rio de Janeiro, orașul școlilor de samba, dominat de statuia Mântuitorului Iisus Hristos, Cascadele Iguazu, cu căderi de ape spectaculoase, înconjurate de vegetație luxuriantă, Buenos Aires, capitala Argentinei și leagănul indiscutabil al tangoului, Delta El Tigre, cu case pitorești construite pe piloni pe malurile canalelor navigabile, Colonia del Sacramento, unul dintre cele mai vechi orașe din Uruguay, Santiago de Chile, capitala și cel mai mare oraș din Chile, portul Valparaiso și stațiunea Viña del Mar.

Coreea de Sud și insula Jeju

O largă varietate de atracții turistice ce vă vor oferi experiențe de neuitat pe parcursul călătoriei o reprezintă destinația Coreea de Sud, ea devenind una dintre popularele destinații dorite în combinație cu insula Jeju sau cu insula Jejudo, cunoscută și drept “Insula Zeilor”. Cu amestecul de roci vulcanice, clima temperată și ploile frecvente, Insula Jeju este similară insulelor Hawaiene din Statele Unite ale Americii, unde vă puteți bucura de răsăritul și apusul soarelui deasupra oceanului, de cascade maiestuoase sau pur și simplu de momentul de relaxare pe plajele cu nisip fin.

Canada – Țara frunzei de arțar

Canada, una dintre cele mai bogate țări din lume și cea de-a doua țară ca mărime din lume, ce se întinde de la Oceanul Atlantic la granița cu Alaska, oferă numeroase obiective turistice, peisaje de o diversitate remarcabilă și evenimente sportive. Este renumită în lume pentru pentru variațiile culturale de la provincie la provincie si pentru peisajele sale vaste și bogate.

Dubai – Abu Dhabi si Oman

Unul dintre cele mai cosmopolite locuri din lume, având numeroase atracții turistice și o atmosferă plină de viață, este Dubai, acesta fiind cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite și unul dintre cele mai impresionante orașe din lume, datorită tradițiilor păstrate și clădirilor grandioase.

Capitala Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi, oraș bine organizat localizat pe malul mării, reprezintă un centru plin de viață, atracția principală ce îi face pe turiști să o viziteze fiind Moscheea Sheik Zayed.

Oman, țară exotică aflată în Peninsula Arabă, este caracterizată ca fiind o atracție litorală dar în același timp este de interes pentru turiști și prin cultura locală, prin nenumăratele centre comerciale interesante și prin peisajele spectaculoase.

Arabia Saudită și Croazieră pe Marea Roșie

Poate nu este chiar prima țară care îți vine în minte atunci când plănuiești o vacanță. Cu toate acestea, Arabia Saudită, situată în Orientul Mijlociu, numită și ”Țara deșertului arid și a munților arși” are multe de oferit turiștilor de la stațiuni de lux la situri arheologice antice. Fiind singura țară din Peninsula Arabică cu un ieșire la Marea Roșie, mulți turiști români doresc să descopere comorile Arabiei Saudite și printr-o croazieră inedită ce se va derula în timpul aceleiați vacanțe.

Vietnam – Cambodgia – Thailanda

O destinație combinată cu adevărat provocatoare și inspirată este, fără îndoială, Vietnam cu Cambodgia și Thailanda, unde aveți ocazia să găsiți savoarea tradițională și romantismul vremurilor trecute. Pentru turiștii români aceste destinații de călătorie au un renume unic între destinațiile turistice ale Asiei. Călătoria este unică și va fi o experiență pe care veți dori să o retrăiți.

Africa de Sud

Este dominată de Parcuri Naționale, unde animalele specifice continentului african pot fi admirate în habitatul lor natural iar relieful diversificat, împreună cu zonele urbane cosmopolite, duc la combinația perfectă pentru turiștii curioși și interesați de noi aventuri ce vă vor purta prin marile orașe ale Africii de Sud.

Printre cele mai importante Parcuri Nationale se numără Parcul Național Kruger, cu cea mai întinsă rezervație naturală din Africa, unde trăiesc ”Cei cinci magnifici ai Africii” – leul, leopardul, elefantul, rinocerul și bivolul. De asemenea, aici puteți vizita cel mai mare oraș din Africa de Sud și al zecelea de pe continent ca și dimensiune, – Johannesburg precum și Cape Town, capitala legislativă a țării. Alte atracții sunt obiectivele din Patrimoniul Mondial UNESCO și ansamblul Maropeng-Sterkfontain – “Leagănul Umanității”.

Namibia și cascada Victoria

O țară recomandată turiștilor români ce vor să cunoască sau deja iubesc Africa pură, sălbatică și neconvențională cu o frumusete uluitoare este Namibia, împreună cu Cascada Victoriei, cunoscută ca și ”Fumul Tunător”, ce impresionează prin ceața de apă văzută de la o distanță de mai mulți kilometri și considerată una dintre cele 7 minuni naturale ale planetei.

”Din punct de vedere al creșterii cererilor pe aceste destinatii, putem spune că Japonia a crescut cu 100%, aceasta fiind o destinatie complet închisă turismului timp de 3 ani, o creștere semnificativă având și Brazilia-Argentina-Chile, unde cererile au crescut cu aproximativ 50%. Alte țări din Asia care și-au relaxat condițiile de călătorie post pandemie și care au o creștere fulminantă a cererii de până la 60%, datorită relaxărilor condițiilor de călătorie, sunt Vietnam, Cambodgia, Thailanda, Dubai, Oman și Arabia Saudită. Cu un procent ceva mai mic dar în creștere se află și continentul african cu Africa de Sud și Namibia, care înregistrează o creștere de 20% față de anii precedenți”, precizează Viviana Dumitru – Product Manager la Exact Travel, departamentul de outgoing operat prin Exact Tours.