Top 10 cele mai scumpe hoteluri din lume. O cameră pentru o noapte costă cât un apartament în Dristor

Andrei Dumitru 19/02/2020 | 13:52 Fapt Divers
Top 10 cele mai scumpe hoteluri din lume. O cameră pentru o noapte costă cât un apartament în Dristor

Un hotel poate fi orice unitate care oferă cazare cu plată pe termen scurt, dar nivelul de confort variază, iar acest lucru este ceea ce le deosebește unul de celălalt. Unele hoteluri sunt ca „Raiul pe pământ”, cu facilități ieșite din comun, situate în locații excelente.

Top 10 cele mai scumpe camere de hotel

Dacă aveți un buget nelimitat și sunteți în căutarea unei experiențe de cazare premium oriunde în lume, iată o listă cu cele mai scumpe camere de hotel din lume.

10. Apartamentul 5000, Mandarin Oriental New York, New York — 36.000 de dolari pe noapte

Hotelul Mandarin Oriental

Nu veți găsi acest apartament de 3.300 de metri pătrați pe site-ul Mandarin Oriental – este ceva despre care știu doar VIP-urile. Situată la etajul 50, apartamentul are o cameră de zi, trei dormitoare, o zonă de luat masa, cu o instalație de perete Swarovski, și o bibliotecă de filme și muzică.

9. Apartamentul Prințesa Grace, Hotel de Paris Monte-Carlo, Monaco — 37.000 de dolari

Hotel de Paris

Dispus pe două etaje și 9.795 de metri pătrați, acest apartament își datorează numele prințesei Grace de Monaco. Apartamentul este echipat cu de toate, de la o terasă privată, la o saună și o baie de aburi.

Cele două dormitoare – precum și multe dintre celelalte camere – oferă priveliști uimitoare asupra mării.

8. Apartamentul Regal, The Plaza, New York — 40.000 de dolari

The Plaza, New York

Există un motiv pentru care se numește Apartamentul Regal. Acesta este inspirat de curtea lui Ludovic al XV-lea. Cele trei băi ale apartamentului sunt acoperite cu gresie din marmură de mozaic, iar în celelalte încăperi sunt amenajate placi de aur de 24 de karate.

Oaspeții care stau în apartamentul de 4.400 de metri pătrați au propriul lor lift privat și o priveliște magnifică asupra bulevardului Fifth Avenue.

7. Penthouse, Hotel Cala di Volpe, Porte Cervo, Italia — 41.177 de dolari

Cala di Volpe

În ciuda decorului său rustic, apartamentul de 2.690 de metri pătrați este sinonim cu luxul. Oaspeții se pot bucura de un solar cu teracotă, o piscină privată și o zonă de luat masa, cu vedere la superba Costa Smeralda. Apartamentul are chiar și o crama privată.

6. Marele Riad, Royal Mansour, Marrakech, Maroc – 43.480 de dolari

Marele Riad

Royal Mansour găzduiește 53 de riad-uri individuale cu trei etaje, iar Marele Riad este într-adevăr cel mai mare dintre toate.

Vă veți simți precum regalitatea marocană în aceast apartament, datorită decorului ornat și a facilităților interminabile.

Există un home cinema, un bar și sală personală și o sală de spa. În plus, Marele Riad oferă o vedere excelentă asupra orașului.

5. Vila Hilltop, Insula Laucala, Fiji – 45.000 de dolari

Insula Laucala, Fiji

Ideală pentru familii sau grupuri mari, Hilltop Villa este mai mult decât un simplu apartament. Moșia, care se află pe o insulă privată, vine cu un bucătar privat, bonă și șofer.

În plus față de reședința principală, există două reședințe de oaspeți și o piscină înconjurată de grădini luxuriante. Dacă-ți place oceanul te poți duce la centrul de sporturi nautice, care este echipat cu 14 bărci.

4. Penthouse, Faena Hotel Miami Beach, Miami, Florida — 50.000 de dolari

Hotel Faena

Proiectat de regizorul de film Baz Luhrmann și soția sa, scenograful Catherine Martin, Faena Hotel este cunoscut în mod surprinzător pentru aspectul său îndrăzneț, punctat de printuri de animale și interioare de fildeș și marmură.

Fiecare dintre cele cinci dormitoare ale apartamentului penthouse are propriul balcon, iar ferestrele de la podea până la tavan, care înconjoară cele două etaje, oferă vedere la ocean.

3. Penthouse, Hôtel Martinez, Cannes, Franța — 53,200 de dolari

Hotelul Martinez, Cannes

Un favorit al celebrităților care participă la Festivalul de Film de la Cannes, apartamentul penthouse de 17.975 de metri pătrați de la Hôtel Martinez are vedere spre Golful Cannes, plaja privată a hotelului și Boulevard de la Croisette.

Oaspeții nu vor putea rezista să nu se bronzeze pe frumoasa terasă cu panouri de lemn.

2. Apartamentul cu Cinci Dormitoare, The Mark, New York — 75,000 de dolari

The Mark, NY

Cu două dormitoare „king-size”, două dormitoare „queen-size” și un dormitor complet, acest apartament de 4.788 de metri pătrați seamănă mai degrabă cu un conac.

În băi, veți găsi marmură în alb și negru și articole de toaletă italiene realizate exclusiv pentru The Mark.

Pentru cei cărora le place să gătească, există o bucătărie personalizată. Există și o mulțime de spații în aer liber – apartmaentul oferă un pavilion luminat și o terasă de 2.500 de metri pătrați cu vedere la Central Park.

1. Apartamentul Regal, Hotel President Wilson, Geneva, Elveția — 80,000 de dolari

Hotelul Președintele Wilson, Geneva

Oaspeții care stau la apartamentul penthouse regal au la dispoziție cel de-al optulea etaj al hotelului President Wilson. Nici un lux nu este economisit aici – de la camera de zi în care găsești un pian grandios, mese de biliard și o colecție de cărți rare, până la baia cu articole de toaletă Hermès și jacuzzi cu vedere la Lacul Geneva.

Într-un stil pur elvețian, apartamentul are, de asemenea, un sistem de securitate de ultimă generație, cu camere de luat vederi, geamuri antiglonț și buton de panică.