Ţiriac Tower se lansează oficial cu un grad de ocupare de 95% 

Andrei Dumitru 17/05/2022 | 14:03 Ştiri
Ţiriac Tower se lansează oficial cu un grad de ocupare de 95% 

Ţiriac Tower, proiectul de birouri dezvoltat de Ţiriac Imobiliare în Piaţa Victoriei din Bucureşti, a fost inaugurat marți, 17 mai, în prezența lui Ion Ţiriac. La data lansării, clădirea de birouri a atins un grad de ocupare de 95%, locația devenind astfel un pol central pentru jucători importanți ai industriilor IT, farmaceutice, asigurări, imobiliare și servicii.

”Cred că prin calitate și soluții eficiente acest proiect se remarcă în peisajul imobiliar local. Este o amprentă care ține de filozofia Grupului pe care l-am construit și direcția în care vom continua investițiile viitoare. Avem alături parteneri și colaboratori care ne fac cinste, care ne-au ales din rațiuni de eficiență și standarde înalte”, a declarat Ion Țiriac în cadrul conferinței de presă.

Investiția totală în clădirea Țiriac Tower este de 40 de milioane de euro, iar mai mult de 7% au fost alocate soluțiilor inovative și „verzi” ale proiectului. Astfel, peste 3 milioane de euro au fost investiți în zona verde, care reprezintă următoarele caracteristici și rezultate înregistrate de Țiriac Tower:

  • S-au asigurat locuri de parcare pentru biciclete, pentru a servi 33% dintre ocupanții frecvent tranzitorii și au fost prevăzute vestiare cu dușuri pentru cei care aleg să folosească bicicleta drept mijloc de deplasare.
  • Proiectul pune la dispoziția ocupanților stații de alimentare destinate mașinilor plug-in electrice/hybrid.
  • 100% dintre locurile de parcare ale clădirii sunt amplasate subteran, fapt ce contribuie la diminuarea efectului de insulă de căldură urbană (Heat Island Effect).
  • 51% din învelitoarea clădirii este acoperiș verde.
  • Nu există agenți frigorifici pe bază de CFC/Freon (CFC-urile contribuind la epuizarea ozonului în atmosfera superioară).
  • 86% din totalul deșeurilor provenite din construcția proiectului au fost reciclate/reutilizate.
  • 36% din conținutul total al materialelor de construcție, ca valoare, a fost fabricat cu materiale reciclate.
  • 52% din valoarea totală a materialelor utilizate în construcția imobilului au fost achiziționate de la o distanță de cel mult de 500 km față de amplasamentul proiectului.

Țiriac Tower este clădirea perfectă pentru companiile care își doresc o locație în centrul Bucureștiului, ușor accesibilă, dar mai ales optimizată din punct de vedere al eficienței și al consumurilor. Clădirea îndeplinește cele mai exigente solicitări legate de siguranța mediului de lucru al chiriașilor, iar certificările LEED Platinum și WELL confirmă acest fapt. Țiriac Tower este o clădire verde, proiectată și dezvoltată la cele mai înalte standarde, alimentându-se integral cu energie provenită din surse regenerabile”, a declarat Petru Văduva, CEO Țiriac Group.

Amplasat în zona Piața Victoriei, la 200 de metri de sediul Guvernului, Țiriac Tower acoperă o suprafață totală construită de 30.969 metri pătrați, dintre care 16.364 mp de birouri moderne de clasa A închiriabile, dispuși pe 12 etaje și parter. Adițional spațiilor de lucru și comerciale, noua clădire oferă o zonă subterană cu 5 niveluri, 259 de locuri de parcare, multiple standuri pentru biciclete, dușuri și vestiare, stații de alimentare pentru mașinile electrice, precum și aproximativ 700 metri pătrați de terase verzi.