Tinerii preferă destinații europene de Ziua Îndrăgostiților. Cât costă un city break în Paris sau Veneția

Gabriel Bucur 07/02/2017 | 16:30 Ştiri
Tinerii preferă destinații europene de Ziua Îndrăgostiților. Cât costă un city break în Paris sau Veneția

Bugetul mediu de care dispun cuplurile de români pentru o minivacanță romantică în Europa se ridică la 300 de euro de persoană, iar cele mai căutate destinații pentru Ziua Îndrăgostiților sunt orașe renumite pentru astfel de ocazii, ca Paris, Veneția și Roma, potrivit agenției de turism Paravion.

Valentine’s Day se sărbătorește în ziua de 14 februarie. Pentru că în acest an pică marțea, unii îndrăgostiți vor sărbători evenimentul printr-un weekend prelungit, cu un city break.

Cele mai căutate destinații de Valentine’s Day rămân capitalele europene, precum Paris și Roma, arată Paravion. Dacă anul trecut Istanbul și Amsterdam se regăseau în topul preferințelor românilor, acum au fost înlocuite de orașe ca Praga, Barcelona, Veneția și Londra.

Comparativ cu anii trecuți, biletele de avion către aceleași destinații sunt mai ieftine în această perioadă, iar mulți turiști preferă să investească mai mult în cazare. „Aceștia aleg fie o cameră de hotel superioară, fie un hotel mai bun, fie servicii extra, precum o cină romantică, șampanie sau un buchet de flori în cameră. Astfel, prețul mediu al unui city break de Ziua Îndrăgostiților s-a menținut la un nivel similar cu cel de anul trecut”, a spus Remus Vișan, directorul general al Paravion.

Cât costă un city break de Sfântul Valentin

Anul acesta, bugetul mediu alocat de turiștii români pentru un sejur romantic de Valentine’s Day se ridică la circa 300 de euro de persoană, sumă care acoperă biletele de avion tur-retur și trei nopți de cazare la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus.

Majoritatea mini-vacanţelor au fost achiziţionate de tineri cu vârste cuprinse între 27 și 35 de ani. De asemenea, circa 65% din cei care solicită acest tip de city break sunt bărbați. Aproximativ 80% din totalul celor care aleg să călătorească de Ziua Îndrăgostiților vor zbura din București, 7% din Timișoara, tot atâția din Cluj-Napoca și 4% din Iași.

Turiștii și-au rezervat vacanțele de Valentine’s Day cu aproximativ o lună înainte, însă sunt și multe cereri last-minute, chiar dacă pentru acestea tarifele sunt mai ridicate, mai arată Paravion.

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.