„Tinder pentru joburi” intră pe piața din România. Aplicația nPloy se extinde pe piața locală în urma unei runde de investiții de 2 milioane de euro

Andrei Dumitru 22/02/2023 | 12:34 Ştiri
„Tinder pentru joburi” intră pe piața din România. Aplicația nPloy se extinde pe piața locală în urma unei runde de investiții de 2 milioane de euro

Platforma bulgărească nPloy, specializată în căutarea online de locuri de muncă, se lansează pe piața din România în urma unei runde de investiții de 2 milioane de euro. Startup-ul dezvoltat în Europa Centrală și de Est a atras deja peste 125.000 de utilizatori și peste 1.000 de companii de la lansarea sa în 2018.

Ce este nPloy?

nPloy este o aplicație mobilă & web care conectează direct candidații și angajatorii pe baza unui model asemănător unei aplicații de dating. Aplicația folosește un algoritm AI care ajută talentele să-și găsească locuri de muncă pe baza unui set de criterii prestabilite, precum așteptările salariale, aptitudinile, experiența, locația sau tipul de job vizat. Astfel, atât recrutorii cât și candidații pot să evite întâlnirile nepotrivite pentru ei și să câștige timp.

Cu o economie aflată într-o creștere rapidă și o forță de muncă calificată recunoscută internațional, România a fost de multă vreme o piață de interes pentru noi și suntem încântați că avem șansa să facem progresele tehnologice accesibile pentru piața muncii de aici”, spune co-fondatorul nPloy, Konstantin Tzonev. „Cred că platforma noastră va fi un partener foarte important pentru companiile românești care doresc să-și extindă operațiunile și să rămână competitive într-un mediu de afaceri în continuă și rapidă schimbare”, adaugă acesta.

Cum funcționează?

nPloy folosește un algoritm inteligent care automatizează procesul de preselecție, ajutând astfel ca recrutarea să fie mai rapidă și mai eficientă. Mai mult decât atât, tehnologia folosită ajută și la dezvoltarea unei baze importante de candidați calificați.

De asemenea, un alt punct de diferențiere față de alte platforme de angajare disponibile pe piață, este acela că recrutorii pot să aplice și ei către candidați, nu doar invers. Tot ceea ce trebuie să facă este să le trimită acestora o invitație direct în aplicație (match request).

Ce avantaje au utilizatorii?

Estimările start-up-ului arată că recrutorii care folosesc nPloy economisesc aproximativ 1,5 ore pe zi, iar candidații consideră că este de 3 ori mai ușor de aplicat pentru un job datorită interfeței intuitive a aplicației. În plus, rezultatele arată că 1 din 4 candidați ajunge la un interviu – peste media altor platforme de anagajare de pe piață.

Candidații văd ofertele care le satisfac așteptările salariale. Peste 95% dintre cei care își caută un loc de muncă sunt interesați să cunoască intervalul de salariu înainte de a aplica. De aceea, algoritmul nPloy se asigură că aceștia vor vedea doar ofertele disponibile care îndeplinesc așteptările lor salariale.

Aplicația este gratuită pentru candidați și poate fi descărcată de pe Apple app store sau Google Play Store.