Timișoreanul Virgil Tornoreanu investește 14 milioane de euro într-un proiect de case pe verticală

Andreea Neferu 22/03/2018 | 16:01 Ştiri
Timișoreanul Virgil Tornoreanu investește 14 milioane de euro într-un proiect de case pe verticală

Dezvoltatorul imobiliar Werk Property Group, controlat de oamenii de afaceri Virgil Tornoreanu și Ruhat Kemaloglu, va investi 14 milioane de euro în construcția unui proiect rezidențial de 120 de locuințe în Timișoara.

Proiectul, care va fi denumit Vox Vertical Village, va fi de tip ”oraș pe verticală”, urmând să includă o clădire cu zece niveluri, în care fiecare locuință este concepută astfel încât să reprezinte o casă în sine, cu terase-gradină. Construcția proiectului ar urma să înceapă în perioada următoare, termenul de finalizare fiind estimat pentru sfârșitul anului 2019.

Vox Vertical Village va presupune și dezvoltarea unei ”păduri verticale”, ce va fi amplasată atât în interior cât și pe terasele proiectului. Totodată, în cadrul proiectului va exista o piscină exterioară, o zonă de recepție, cinema și o sală de fitness complet echipată.

”Vox Vertical Village se adresează celor care se află în plină expansiune profesională și care au un stil de viață dinamic, în ton cu dezvoltarea economică fără precedent a orașului, dar care își doresc și liniștea și confortul unui cămin aparte”, a declarat Virgil Tornoreanu, managing partner al Werk Property Group.

Proiectul va avea locuințe cu două sau trei camere, precum și penthouse-uri cu patru camere, fiecare fiind prevăzută cu o terasă cu o suprafață de cel puțin 57 de metri pătrați utili. Suprafața totală a teraselor locuințelor din cadrul proiectului este de 7.000 de metri pătrați. Proiectul va dispune de o parcare subterană și supraterană compusă dintr-un total de 138 de locuri de parcare – 94 în subteran și 44 la nivelul solului.

Vox Vertical Village este dezvoltat în imediata apropiere a Vox Technology Park, dezvoltat de asemenea de către Werk Property Group în urma unei investiții de 30 de milioane de euro. Proiectul de birouri are o  suprafață închiriabilă de 26.600 de metri pătrați.

”Întreaga zonă în care sunt dezvoltate cele două proiecte imobiliare reprezintă un nou pol de dezvoltare imobiliară al orașului (…). Ne dorim să dezvoltăm un proiect imobiliar mixt, care deja include o clădire de birouri ultra-modernă, urmat de un proiect rezidențial excepțional”, a mai declarat Virgil Tornoreanu.

Totodată, Werk Property Group va construi Vox Green Parking, o parcare supraterană cu 400 de locuri.

Grupul Werk, din care face parte și dezvoltatorul Werk Property Group, a construit în ultimii ani în Timișoara peste 800 de apartamente și zeci de mii de metri pătrați de hale industriale, spații hoteliere și de birouri.

Tornoreanu deține și o firmă de software, Vox FileMaker Solutions, precum și resellerul Apple Vox Store.


Sursă foto: Werk Property Group

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.