Timișoara a devenit a doua cea mai mare piață de birouri din țară

Andreea Neferu 01/08/2018 | 13:45 Ştiri
Timișoara a devenit a doua cea mai mare piață de birouri din țară

Stocul de birouri din Timișoara a ajuns la 180.000 de metri pătrați la jumătatea acestui an, astfel că orașul de pe Bega a devenit cea mai mare piață de birouri din provincie, depășind în premieră Cluj-Napoca, potrivit companiei de consultanță imobiliară Activ Property  Services. Totodată, Timișoara are al doilea cel mai mare stoc de birouri din țară, după București. 

Circa 53.000 de metri pătrați de birouri au fost inaugurați în primele șase luni ale acestui an în Timișoara, stocul de proiecte finalizate anul acesta depășind cu 26% livrările din întreg anul 2017. Pe de altă parte, Cluj-Napoca are 150.000 de metri pătrați de birouri.

„Piața de birouri din Timișoara înregistrează cea mai efervescentă perioadă de creștere din istoria ei, dezvoltându-se accelerat cu clădiri noi de clasa A, cele mai multe amplasate în zona centrală extinsă. În ultimul an și jumătate, au fost livrați 95.000 de metri pătrați de birouri, reprezentând practic o dublare a stocului în funcțiune din Timișoara,” a spus Felicia Vasiu, managerul biroului din Timișoara al Activ Property Services.

Livrarile de birouri din prima jumatate a anului includ clădirea Vox Technology Park, prima clădire a proiectului Isho și extinderea campusului Nokia din Bega Business Park cu o nouă clădire.

Până la sfârșitul anului urmează să fie finalizată și clădirea United Business Center 3 din cadrul proiectului mixt OpenVille, astfel încât livrările de birouri noi ale anului 2018 vor urca la 71.000 de metri pătrați.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.