Timișoara, al patrulea oraș din România cu servicii Uber

Gabriel Bucur 23/11/2016 | 15:13 Ştiri
Timișoara, al patrulea oraș din România cu servicii Uber

Uber devine tot mai popular în România, iar Timișoara extinde lista de orașe în care serviciul de ride sharing poate fi folosit, la nici o săptămână după lansarea Uber în Brașov.

Prima cursă Uber în Timişoara este gratuită pentru cei care folosesc pentru prima dată serviciul, cu condiția ca valoarea comenzii să nu depășească 30 de lei, iar pasagerii să introducă în aplicație codul „TIMISOARA”.

Uber s-a lansat oficial în România în februarie 2015, însă aplicația putea fi folosită doar în Capitală. După câteva luni, în august, Clujul a devenit al doilea oraș cu Uber, iar, din luna noiembrie a acestui an, șoferii pot împărți o cursă cu alți pasageri și în Brașov și Timișoara. În prezent, sunt 140.000 de utilizatori de Uber înregistrați în România.

Însă tarifele sunt diferite. Timișoara este orașul cu cel mai mare preț, de 1,75 lei pe kilometru. Orașul de pe Bega este urmat de Cluj-Napoca, unde un kilometru parcurs costă 1,7 lei, Brașov, cu 1,5 lei, și București, cu 1,3 lei pe kilometru. Totuși, este probabil ca prețul din Timișoara să scadă, în următoarele luni, așa cum s-a întâmplat în Capitală.

La nivel mondial, fenomenul Uber a stârnit critici atât din partea celor care invocă siguranța pasagerilor, cât și din partea șoferilor de taxi, care se plâng că serviciile Uber nu suportă costuri la fel de mari pentru licențe și respectarea reglementărilor.

Uber, aplicația pentru telefoane deținută de compania americană cu același nume, conectează oamenii care au nevoie de un mijloc de transport cu șoferii dispuși să ofere servicii de transport contra cost. Șoferii parteneri colaborează cu Uber prin entități fiscale – companii sau PFA-uri.

Serviciul Uber funcționează printr-o comandă pe care pasagerul o face prin aplicația disponibilă pentru sistemele de operare Android și iOS. La final, plata se face cu cardul înregistrat în aplicație.

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.