Ți-ai pregătit CV-ul? Unul dintre cei mai mari zece angajatori privați din România caută 1.000 de oameni. Ce salarii oferă

NewMoney 11/06/2018 | 16:00 Ştiri
Ți-ai pregătit CV-ul? Unul dintre cei mai mari zece angajatori privați din România caută 1.000 de oameni. Ce salarii oferă

McDonald’s România demarează un amplu program de recrutare. Compania scoate la concurs 1.000 de locuri de muncă la nivel național, parte a planurilor de extindere de la nivel local.

”În prezent, sunt 72 de restaurante McDonald’s în 21 de orașe din România. Compania Premier Restaurants are un plan ambițios de dezvoltare a lanțului de restaurante în țara noastră.

Astfel, în perioada următoare, 1.000 de locuri de muncă sunt disponibile la nivel național pentru pozițiile de lucrător în restaurant (Crew Member), Hostess, Guest Experience Leder și Manager Trainee”, se arată într-un comunicat transmis de companie.

Liderul pieței locale a restaurantelor speră ca, până în 2026, să treacă de borna de 100 de unități deschise în țara noastră. Potrivit unui raport al Premier Capital, „în România rata de restaurante per capi­ta este relativ mi­­că, de aceea mai este loc de creștere“.

Un calcul simplu arată că, în Malta, există un restaurant pentru 48.000 de locuitori, în timp ce în România, un restaurant „aco­peră“ de aproape șase ori mai multe persoane. De aceea, cu un ritm sus­­ținut de cel puțin trei restaurante noi inaugurate anual, McDonald’s ar pu­tea ajunge până în 2026 la 105 unități. „Eu sunt și mai ambițios. Întotdeauna am făcut mai bine decât ne-am propus“, spunea Daniel Boaje, Director General Premier Restaurants România, într-un interviu cu NewMoney.

Cât câștigă un angajat McDonald’s

McDonald’s are în prezent 4.500 de angajați, aflându-se în top 10 cei mai mari angajatori din România. Salariul de intrare este de 3.250 lei brut (circa 1.900 de lei net), ce include numeroase beneficii și bonusuri individuale și de echipă pentru toți angajații, acordate pentru implicare și performanță. În ultimul an (1 iunie 2017 – 31 mai 2018), în jur de 550 de angajați au fost promovați în poziții superioare.

Programele de recrutare ale McDonald’s în România sunt active pe tot parcursul anului, cu zeci de interviuri organizate în fiecare zi în cele 72 de restaurante din țară. Oricine este interesat de locurile de muncă deschise poate vizita restaurantul preferat, poate urmări prezența echipei de resurse umane la cele importante târguri de carieră sau poate vizita site-ul oficial. De asemenea, CV-urile pot fi lăsate în restaurantele McDonald’s sau cei interesați au posibilitatea de a aplica folosind formularul online.

Începând cu anul 2016, McDonald’s este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare a restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania și Malta. Premier Capital plc operează 141 de restaurante în locatii importante, mai mult de jumătate dintre ele având McDrive și numeroase cafenele McCafé. În România, McDonald’s este lider al pieței restaurantelor, cu 72 de restaurante în 21 de oraşe. Până în prezent, compania a investit peste 800 de milioane de lei în România, are 4.500 de angajaţi şi primește zilnic peste 200.000 clienţi.