The New York Times: Guvernul SUA nu a găsit nicio dovadă că fenomenele OZN sunt nave spațiale extraterestre

Andrei Dumitru 04/06/2021 | 11:12 Ştiri
The New York Times: Guvernul SUA nu a găsit nicio dovadă că fenomenele OZN sunt nave spațiale extraterestre

Seviciile de informaţii americane nu au găsit nicio dovadă că fenomenele aeriene neidentificate, observate de aviatorii Marinei în ultimii ani, ar fi nave spaţiale extraterestre, dar fenomenele rămân neexplicate într-un raport al Guvernului, scrie The New York Times.

În raport a fost constatat, de asemenea, că majoritatea incidentelor documentate în ultimele două decenii nu provin de la armata americană și nu sunt alte tehnologii avansate ale guvernului SUA, scrie NYT, care citează înalţi oficiali ai administraţiei.

Multe dintre cele 120 de observaţii, revizuite în studiul de informaţii clasificate provenite de la un grup de lucru al Pentagonului, au fost raportate de personalul Marinei militare americane, în timp ce unele au implicat militari străini, potrivit NYT.

Publicația precizează că oficialii serviciilor secrete cred că tehnologia experimentală a unei puteri rivale ar putea explica cel puţin unele dintre fenomenele aeriene în cauză.

Un înalt oficial american nenumit a informat în raport că există îngrijorare în rândul serviciilor de informaţii şi militare americane că Rusia sau China ar putea experimenta tehnologii hipersonice.

O versiune a raportului va fi prezentată în Congres

O versiune neclasificată a raportului, care urmează să fie prezentată Congresului până la 25 iunie, va prezenta alte câteva concluzii, conform cotidianului.

Fascinaţia publicului pentru obiectele zburătoare neidentificate a fost alimentată în aceste săptămâni de viitorul raport, entuziaştii OZN-urilor anticipând dezvăluiri despre observaţii inexplicabile, mulţi crezând că guvernul a încercat să le discrediteze sau să le ascundă de zeci de ani.

Dar înaltul oficial american, citat de The New York Times în articol, a spus că ambiguitatea acestuia arată că guvernul nu a putut exclude definitiv teoriile că fenomenele neidentificate ar fi putut fi de natură extraterestră.

Programul Unidentified Aerial Phenomena (Fenomene Aeriene Neidentificate – UAP) Task Force al guvernului a fost creat ca urmare a unei serii de observaţii făcute de piloţii militari care au întâlnit obiecte aeriene necunoscute ce prezintă viteze şi manevrabilitate care aparent sfidează limitele tehnologiei cunoscute şi legile fizicii.

Condus de Marină, grupul de lucru a fost înfiinţat anul trecut pentru „a-şi îmbunătăţi înţelegerea şi a obţine informaţii despre natura şi originile incursiunilor UAP în zonele noastre de antrenament şi în spaţiul aerian desemnat”, a declarat pentru Reuters, Sue Gough, purtătoarea de cuvânt a Pentagonului.

Ea a declarat că astfel de incidente sunt îngrijorătoare din cauza implicaţiilor privind siguranţa şi securitatea naţională.

Termenul de „obiecte zburătoare neidentificate” (OZN), mult timp asociat cu ideea de navă spaţială extraterestră, a fost în mare parte înlocuit în limbajul oficial al guvernului de UAP, prescurtarea pentru fenomene aeriene neidentificate.

FOTO: Pixabay