Recomandare de film: Despre ambiție, disperare și nebunie, cu Colin Firth în rolul principal

Oana Borviz 05/07/2018 | 17:39 Timp Liber
Recomandare de film: Despre ambiție, disperare și nebunie, cu Colin Firth în rolul principal

Regizorul James Marsh a transformat un caz real tulburător de la jumătatea secolului al XX-lea într-o poveste cinematografică emoționantă, în care ma­rile întrebări legate de existență, curaj, liber arbitru și divinitate capătă con­sistența unor personaje.

Acest articol a apărut în numărul 43 (25 iunie – 8 iulie) al revistei NewMoney

Povestea lui Donald Charles Alfred Crow­hurst (1932-1969), un om de afaceri britanic și un marinar amator, care a murit în timpul unei curse de na­vi­gație, a inspirat nenumărate romane, poezii, documentare și chiar și spectacole de operă.

Ambiția, disperarea și nebunia – trei teme principale ce caracterizează acest caz – l-a inspirat, iată, și pe James Marsh, regizorul mult-premiatului film „The Theory of Everything“, care a reinterpretat această dramă  în cel mai nou film al său, „The Mercy“.

Colin Firth, despre care unii spun că face cel mai bun rol al său din ultimii ani, joacă rolul visătorului lipsit de no­roc, în timp ce Rachel Weisz este soția devotată, capabilă să iubească și dincolo de moarte.

Pe urmele unui vis. În 1968, ziarul Sunday Times din Marea Britanie lan­sează concursul „Globul de Aur“, care oferă premii mari în numerar pentru prima cursă de iahturi în jurul lumii (primii și deci cei mai rapizi concurenți vor câștiga 5.000 de euro fiecare, echivalentul a aproximativ 80.000 de dolari astăzi).

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.