Mașinile electrice produse de Tesla plouează la fel de mult ca cele pe benzină

Sebastian Popescu 28/06/2018 | 17:12 Ştiri
Mașinile electrice produse de Tesla plouează la fel de mult ca cele pe benzină

Mașinile electrice produse de Tesla plouează la fel de mult ca cele obișnuite, cu motoare pe benzină, arată ultimele studii. Cu toate că nu poluează în mod direct, procesul de fabricare al modelelor Tesla și generarea energiei electrice pentru a le propulsa eliberareză la fel de mult dioxid de carbon în atmosferă ca un BMW, cel puțin în Marea Britanie.

Deși majoritatea cercetărilor sunt favorabile automobilelor electrice, Engaged Tracking a folosit o abordare diferită în care a luat în calcul atât emisiile de CO2 ale fabricii Tesla pentru a produce un model, cât și poluarea generată de centralele electrice. Cum o mașină Tesla este mai mare decât un autoturism mediu și trebuie alimentată cu electricitate, care în Marea Britanie provine în mare parte de la centrale pe cărbune sau gaze, rezultatul nu a fost unul pe placul companiei lui Elon Musk, potrivit The Times, citat de RT.

„Mașinile Tesla nu poluează mai puțin decât cele obișnuite. Emisiile de CO2 ale unei mașini normale sunt de 1,5 tone pe an, raportat la o medie de 12.500 de km parcurși. Cele două mașini Tesla Model S pe care le-am analizat au același nivel de emisii de CO2, adică 1,5 tone pe an”, potrivit Engaged Tracking, o companie care analizează emisiile de CO2 ale celor mai mari companii din lume.

Studiul a comparat Model S cu un BMW i3, o mașină mai mică ale cărei emisii de CO2 sunt de 1,3 tone pe an, cu 15% mai puțin față de autoturismul produs de compania lui Elon Musk.

Potrivit Tesla, comparația aceasta nu este una corectă, pentru că Model S este mult mai mare. Dacă doreau să facă o comparație cu BMW i3, cercetătorii trebuiau să aleagă Tesla Model 3, pentru că Model S face parte din aceeași categorie cu Mercedes S-Class S500, care produce o cantitate de CO2 cu 300% mai mare față de automobilul electric, spun reprezentanții companiei.

„Nu are sens să compari Model S cu nivelul mediu de poluare al mașinilor din marea britanie, pentru că acea medie include și mașini mici care sunt diferite față de Model S. Orice analiză corectă arată că mașinile electrice precum Model S sau Model 3 produc mai puțin CO2 per kilometru față orice mașină pe benzină dintr-o clasă similară”, a transmis Tesla într-un comunicat.


Foto: Mediafax