Tesla reia tăierea copacilor pentru construcţia uzinei din Germania

NewMoney 21/02/2020 | 16:21 Ştiri
Tesla reia tăierea copacilor pentru construcţia uzinei din Germania

Tesla a obţinut joi acordul unui tribunal german pentru a continua tăierea pădurii de pe un teren din apropierea Berlinului unde va construi prima fabrică de automobile şi de baterii a companiei din Europa, decizia fiind o înfrângere pentru ecologiştii locali, transmite Reuters.

Instanţa a anunţat într-un comunicat că a respins cererile urgente de oprire a despăduririi terenului, depuse de mai multe organizaţii ecologiste, adăugând că decizia este definitivă. Instanţa suspendase temporat tăierile de arbori, mai devrem în această lună.

În noiembrie anul trecut, producătorul american de automobile electrice anunţase că va construi o megafabrică la Gruenheide, în landul estic Brandenburg, din aproipierea Berlinului, o decizie care a fost lăudată iniţial ca fiind un vot de încredere acordat Germaniei.

Cu toate acestea, parlamentari locali şi naţionali au fost surprinşi de amploarea opoziţiei faţă de construcţia fabricii, sute de demonstranţi protestând de teama impactului avut asupra faunei şi a surselor de apă.