Tesla a devenit cea mai valoroasă companie auto din SUA

NewMoney 25/10/2019 | 09:53 Ştiri
Tesla a devenit cea mai valoroasă companie auto din SUA

Tesla a devansat joi General Motors, devenind cea mai valoroasă companie auto americană în funcţie de capitalizarea bursieră, în urma unui avans de 17% al acţiunilor consemnat după raportarea unui profit peste aşteptările analiştilor în trimestrul al treilea, transmite Reuters.

Preţul acţiunilor companiei fondate de Elon Musk a atins 298 de dolari pe unitate, conferind producătorului de automobile electrice o capitalizare de 53 de miliarde de dolari, peste capitalizarea de 51 de miliarde de dolari a General Motors.

Tesla a devansat General Motors

Tesla a mai fost cea mai valoroasă companie auto din Statele unite în funcţie de capitalizare, dar acţiunile General Motors au crescut semnificativ în ultima perioadă.

Pa parcursul tranzacţiilor, acţiunile au crescut cu până la 21%, iar preţul acestora a depășit 300 de dolari pe unitate pentru prima oară după 1 martie.

Miercuri seara, Tesla a anunţat că a obţinut profit în trimestrul al treilea, datorită eficienţei operaţionale şi a reducerii costurilor de producţie şi materiale. Tesla a livrat 97.000 de vehicule în trimestrul al treilea, cu numai 2% mai multe faţă de trimestrul anterior.

Datele peste aşteptări au declanşat un val de vânzări ale plasamentelor speculative pe termen scurt ale investitorilor, care au înregistrat joi pierderi de 1,4 miliarde de dolari Aceste pierderi  au dus la ştergerea a 70% din profiturile obţinute în 2019, potrivit firmei de analize financiare S3 Partners.

Acțiunile Tesla au scăzut cu 10% în 2019

În pofida creşterii puternice de joi, acţiunile Tesla au înregistrat în acest an o scădere de 10%.

Obligaţiunile junk ale Tesla, scadente în august 2025, au crescut cu 0,03 puncte procentuale în urma rezultatelor peste aşteptări ale companiei, astfel că randamentul acestora a coborât la cel mai redus nivel din martie 2018.

Cel puţin opt case de brokeraj au majorat preţurile ţintă ale acţiunilor Tesla, în timp ce ratingul mediu al companiei pe Wall Street este în continuare ”păstrează”, doar 11 din 34 de analişti recomandând achiziţia de acţiuni.

Tesla a raportat creşterea balanţei de numerar la 5,3 miliarrde de dolari şi un profit pe acţiune de 1,86 de dolari, depăşind aşteptările analiştilor, care prognozau o pierdere de 42 de cenţi pe acţiune.