Teraplast vrea să își dezvolte exporturile și deschide o filială în Serbia

Andreea Neferu 05/01/2017 | 16:39 Ştiri
Teraplast vrea să își dezvolte exporturile și deschide o filială în Serbia

Producătorul de profile din material plastic Teraplast Bistrița își deschide o filială în Serbia, după ce toamna trecută a mai deschis o companie și în Ungaria.

„Scopul acestei acțiuni este dezvoltarea prezenței Teraplast pe piața din Serbia și face parte din strategia companiei de a crește valoarea exporturilor”, potrivit raportului de înființare a firmei.

Grupul Teraplast a înregistrat în primele nouă luni ale anului trecut, cel mai recent interval pentru care există informații, o cifră de afaceri de 311 milioane de lei, în timp ce profitul net a ajuns la 30 de milioane de lei în aceeași perioadă. Tot în primele trei trimestre ale anului trecut, exporturile grupului crescuseră cu 28% față de aceeași perioadă a anului 2015.

Teraplast exportă pe piețe precum Germania, Austria, Ungaria, Slovenia, Cehia, Slovacia, Italia, Bulgaria, Serbia și Belgia. Grupul Teraplast cuprinde companiile Teraplast, Plastsistem, Teraglass, Teraplast Moldova, Teraplast Logistic.

Compania Teraplast este controlată de Dorel Goia, care deține 46,7% din acțiuni, în timp ce fondul KJK Fund SICAV-SIG din Luxemburg deține peste 10% din acțiuni, restul titlurilor find împărțite între alți investitori de pe piața de capital, potrivit datelor de la Bursa de Valori București.


FOTO: Teraplast

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.