TeraPlast: Cine este noul director general al procesatorului de PVC

NewMoney 29/06/2018 | 17:09 Ştiri
TeraPlast: Cine este noul director general al procesatorului de PVC

Grupul TeraPlast, cel mai mare procesator de PVC din România și unul dintre principalii producători de materiale pentru piața construcțiilor și instalațiilor, are un nou Director General. Alexandru Stânean o va înlocui pe Mirela Pop, după ce Consiliul de Administrație a aprobat încetarea, prin acordul părților, a mandatului ei în urmă cu aproape două luni.

„Mă bucur pentru șansa de a-mi aduce aportul la dezvoltarea unuia dintre cei mai mari jucători de pe piața materialelor de construcții din România, dar și pentru că, în cei 10 ani de colaborare, am avut ocazia de a lucra alături de o echipă solidă, dedicată și extrem de bine pregătită, precum cea din cadrul TeraPlast”, a declarat Mirela Pop, fostul Director General al TeraPlast.

Citiți și: Dezvoltatorul care a parafat cea mai mare tranzacție de birouri din România: La un moment dat, vom scoate la vânzare și proiectul Expo Business Park

Alexandru Stânean, de profesie economist, și-a început activitatea în cadrul TeraPlast în 2007 și a ocupat, pe rând, diverse poziții în top management-ul companiilor din Grup. În perioada 2014 – 2016, în care a condus echipa Grupului TeraPlast, profitul net consolidat a crescut de la 3,5 la 8,6 milioane de euro, iar cifra de afaceri a crescut de la 73,5 milioane de euro la 87,8 milioane de euro.

„Grupul s-a transformat radical în ultimul an, datorită achizițiilor făcute, de aceea principala prioritate este integrarea activităților din subsidiare pentru a folosi sinergiile existente la nivelul de grup, fără a neglija continuarea eficientizării proceselor operaționale, dar și continuarea expansiunii naționale și internaționale, în scopul creșterii vânzărilor și profitabilității Grupului”, a declarat Alexandru Stânean, noul Director General al procesatorului de PVC.

Grupul TeraPlast include societățile TeraSteel România și TeraSteel Serbia (producători de panouri sandwich și structuri metalice zincate), TeraPlast (cel mai mare procesator PVC, producător de țevi, granule și profile de tâmplărie), Depaco (producătorul țiglei metalice marca Wetterbest), TeraGlass (producător de ferestre și uși din PVC), TeraPlast Logistic și TeraPlast Ungaria.