Teraplast a primit aprobarea Consiliului Concurenței pentru preluarea a 50% din compania Depaco

Gabriel Bucur 30/05/2017 | 14:15 Ştiri
Teraplast a primit aprobarea Consiliului Concurenței pentru preluarea a 50% din compania Depaco

Compania Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din România și unul dintre principalii producători de materiale pentru piața construcțiilor și instalațiilor, a primit abrobarea din partea Consiliului Concurenței privind prin achiziția a 50% din producătorul de țiglă Depaco.

Teraplast SA va achiziționa pachetul de 50% din părțile sociale ale Depaco SRL, care, la rândul său, deține 51% din părțile sociale ale societății Cortina WTB SRL, iar asociatul fondator, Dragoș Irimescu va rămâne un asociat al companiei, a anunțat Teraplast, printr-un comunicat.

Operațiunile Depaco SRL vor fi conduse de Valeriu Irimescu din poziția de director general.

„Depaco este o companie solidă și suntem convinși că va aduce plus valoare businessului Teraplast Group. Vom începe să exploatăm sinergiile de aprovizionare și cele comerciale, astfel încât să realizăm ceea ce ne-am propus pentru Depaco și implicit pentru Grupul Teraplast”, a declarat Dorel Goia, președintele Consiliului de Administrație al Teraplast.

Compania Depaco a fost inființată în anul 1999 și este al doilea producător de țiglă metalică de pe piața din România. În 2016, compania a avut o cifră de afaceri de 130 de milioane de lei și un profit net de 11 milioane de lei.

Grupul Teraplast are o cifră de afaceri anuală de peste 400 de milioane de lei și șase linii de business: Instalații & Amenăjari, Profile tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate și Tâmplărie termoizolantă.

Parcul Industrial Teraplast, unde sunt facilitățile de producție ale companiilor din grup, este dezvoltat pe o suprafață de peste 200.000 de metri pătrați, în zona municipiului Bistrița. În perioada 2007-2015, Grupul Teraplast a investit peste 260 de milioane de lei în dezvoltarea și modernizarea capacităților de producție, dar și în extinderea portofoliului de produse.

 


FOTO: Teraplast

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.