Teodorovici răspunde acuzaţiilor lui Cîţu: Sunt Al Capone aşa cum domnul Cîţu este şeful FBI

NewMoney 14/11/2019 | 16:31 Ştiri
Teodorovici răspunde acuzaţiilor lui Cîţu: Sunt Al Capone aşa cum domnul Cîţu este şeful FBI

Fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici a răspuns joi acuzaţiilor succesorului său, Florin Cîţu, care l-a comparat cu Al Capone, susţinând că a avut două tipuri de buget.

”Sunt Al Capone, cum domnul Cîţu este şeful FBI. Îmi exprim profunda dezamăgire şi mâhnire că domnul Cîţu nu ştie să citească un buget”, a declarat Teodorovici.

El a oferit mai multe date pentru a clarifica ”discuţia despre gaura din bugetul României”, invocată de Cîţu.

”Dacă luăm pe 2019, avem 21,7 miliarde venituri estimate, iar cheltuieli de 21 miliarde de lei, ceea ce arată că nu există nicio gaură”, a precizat Teodorovici.

Referitor la veniturile colectate de ANAF, Teodorovici a declarat că există o depăşire cu 12,2%.

”Au fost colectate venituri cu 24 miliarde de lei mai mult decât în 2018, încasările sunt mai mari decât în 2018, iar raportat la programul de încasări se înregistrează o nerealizare de 8,3 miliarde de lei”, a precizat Teodorovici.

Teodorovici susține că actualul ministru de Finanţe s-a împrumutat cu 2,5 miliarde de lei, iar costurile de împrumut au fost mai mari decât atunci când era el ministru.

”Cîţu a reuşit ca leul să fie la un minim istoric, iar efectele se vor regăsi în economie. Fac apel la domnul Orban, domnul Cîţu să se abţină de la ieşirile publice, pentru că nu fac decât să se reflecte în economie”, a afirmat Teodorovici.

Referitor la anunţul lui Florin Cîţu conform căruia, în urma situaţiei găsite în legătură cu finanţele ţării se va adresa organelor competente, Orlando Teodorovici i-a recomandat acestuia să-i ceară colegului său de guvern, ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu, să-i explice care sunt consecinţele unui denunţ calomnios.


FOTO: Mediafax
Sursa: News.ro