Teodor Meleșcanu este al doilea om în stat. A fost ales președinte al Senatului

NewMoney 11/09/2019 | 08:34 Ştiri
Teodor Meleșcanu este al doilea om în stat. A fost ales președinte al Senatului

Candidatul propus de PSD, Teodor Meleşcanu, a fost ales, marţi, în funcţia de preşedinte al Senatului, fiind votat de 73 dintre senatorii prezenţi la şedinţa de plen. Contracandidatul său, Alina Gorghiu, propusă de către PNL, a obţinut 59 de voturi.

După primul tur al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al Senatului, candidatul PSD, Teodor Meleşcanu, a obţinut 67 de voturi, candidatul PNL, Alina Gorghiu, a obţinut 47 de voturi, iar candidatul ALDE, Ioan Popa, a obţinut 13 voturi. A urmat al doilea tur care l-a confirmat pe Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului.

După validarea rezultatelor, în timp ce Meleşcanu a declarat că îşi pune experienţa în slujba Parlamentului din care vrea să facă „o instituţie de elită în sistemul democratic românesc”, șeful său dre partid, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că alegerea s-a făcut cu încălcarea regulamentului, fapt pentru care va sesiza Curtea Constituțională.

Teodor Meleșcanu s-a bucurat de susținerea PSD, chiar dacă Tăriceanu a declarat de la încă de la început că nu este de acord cu această candidatură, pe motiv că ALDE s-a retras de la guvernare. Mai mult, ALDE a avut și un candidat popriu pentru funcția de președinte al Seanatului, în persoana lui Ion Popa.