Telios Care se listează pe platforma online de investiţii SeedBlink şi ţinteşte atragerea unei finanţări de 800.000 de euro

Andrei Dumitru 10/05/2021 | 11:58 Ştiri
Telios Care se listează pe platforma online de investiţii SeedBlink şi ţinteşte atragerea unei finanţări de 800.000 de euro

Furnizorul de servicii de telemedicină Telios Care a anunţat luni că se listează pe platforma online de investiţii SeedBlink şi ţinteşte atragerea unei finanţări de 800.000 de euro, compania fiind evaluată pre-money la 5,5 milioane de euro.

Telios Care, unul dintre principalii furnizori de servicii de telemedicină din România, dă startul unei noi runde de finanţare, prin intermediul platformei online de investiţii SeedBlink. Compania ţinteşte atragerea unei finanţări de 800.000 de euro, Telios Care fiind evaluată pre-money la 5,5 milioane de euro”, a informat compania.

Înfiinţată în 2017, Telios Care se află, în prezent, la a treia rundă de finanţare. Prima dintre ele a avut loc în 2018 şi a asigurat o finanţare de 150.000 de euro, bani folosiţi pentru dezvoltarea platformei, a îmbunătăţirii software-ului şi a sistemelor utilizate. Cea de-a doua rundă de finanţare s-a încheiat la finalul anului 2020, după atragerea a 200.000 de euro, investiţie care a asigurat şi lansarea, în premieră în sistemul de sănătate din România, a modelului american de „prescription fulfillment” – reţete digitale trimise de medici, respectând toate protocoalele de securitate, direct la farmaciile indicate de pacienţi.

„Noua rundă de investiţii ne permite ca, până la finalul anului 2022, să îmbunătăţim accesul pacienţilor la servicii medicale de calitate, prin introducerea pe piaţă a dispozitivelor medicale la distanţă, prin adăugarea de noi servicii în platformă care oferă chiar posibilitatea vizitelor la  domiciliu, dar şi să creştem procentul de afecţiuni complexe rezolvate prin telemedicină. Telios va adresa puternic, în următoarea perioadă, şi afecţiunile cornice, cu precădere cele legate de diabet şi boli cardiovasculare. Aceste lucruri presupun extinderea serviciilor oferite cu 3 linii noi, Medical Device, Home Nurse şi Chronic Care, concomitent cu creşterea numărului de specialităţi medicale în platformă”, spune Philip Choban, CEO, Telios Care.

Planuri de extindere pentru Telios Care

La nivel internaţional, Telios Care vizează, în primă instanţă, extinderea în Europa de Est cu servicii de tip second opinion (a doua opinie), adăugând ulterior noi servicii.

“Telios este deja un brand recunoscut în telemedicină. Spiritul american este adânc împământenit în calitatea serviciilor şi toate feature-urile sunt destinate acoperirii nevoilor utilizatorului. Telios este un startup extrem de activ, ce urmăreşte maximizarea calităţii în condiţii de eficienţă maximă. Cu toţii avem de învăţat din cele mai bune practici, indiferent de domeniul în care activăm. Clienţii trebuie să fie mereu în centrul preocupărilor noastre” declară Ionuţ Pătrăhău, chief revenue officer SeedBlink.

În prezent, Telios Care este o structură pe acţiuni cu 30 de acţionari, compusă atât din fondatori, cât şi din investitori, printre care se află şi investitori de la Transylvania Angels Network, Growceanu Angel Investment şi Tech Angels.

„Ca şi angel investor, am investit în 15 proiecte de start-up, în diferite domenii, şi aş putea spune că Telios este unul dintre cele mai mature. După trei ani de activitate, a făcut cele mai mari progrese, pe mai multe paliere: evoluţia echipei, număr de clienţi, rezultate financiare, evoluţia modelului de business şi a parteneriatelor strategice. Sunt foarte mulţumit de cum a evoluat în aceşti trei ani şi există perspective de a accelera această evoluţie în perioada următoare cu sprijinul unor investitori care ni se vor alătura în următoarea rundă”, spune Florin M. Pop, founding investor, Telios Care.

Oferta de servicii de telemedicină din România a accelerat în 2020, cu precădere în al doilea semestru. Anual, în cabinetele medicilor de familie şi cele de specialitate, de stat şi private, din România, sunt efectuate circa 65 – 70 de milioane de consultaţii, trimiteri şi reţete. În 2020, aproximativ 7% – 8% dintre acestea, reprezentând 4,5 – 5 milioane de consultaţii, trimiteri şi reţete, au fost efectuate prin telemedicină, potrivit estimărilor Telios Care.

Pentru anul în curs, Telios Care se aşteaptă la o creştere cu 100% a accesării serviciilor sale, în contextul în care tot mai mulţi pacienţi apelează la telemedicină ca primă soluţie în multe situaţii.

Telios Care a înregistrat anul trecut o creştere de 10 ori a numărului de utilizatori de servicii de telemedicină, încheind anul cu 75.000 de beneficiari care lucrează în domenii precum retail, IT, servicii financiare, producţie, transport şi agricultură. Compania estimează pentru 2021 o dublare a numărului de pacienţi prin includerea serviciilor Telios în produse de asigurări şi abonamente medicale, precum şi prin vânzări directe la companii.

La nivel mondial, piaţa de telemedicină a fost evaluată la 41,6 miliarde de dolari în 2019, cu o creştere de peste 90% în 2020, pe fondul impactului generat de pandemia de COVID-19, potrivit companiei de consultanţă şi cercetare Fortune Business Insights. În următorii 7 ani, estimările vizează o creştere anuală de peste 25%, de la 79,79 miliarde de dolari în 2020, la 396,7 miliarde de dolari în 2027.