Telekom, venituri de 985 de milioane de euro anul trecut

Andreea Neferu 02/03/2017 | 14:13 Ştiri
Telekom, venituri de 985 de milioane de euro anul trecut

Grupul de firme Telekom România a încheiat anul precedent cu venituri totale de 985 de milioane de euro, cu doar un milion de euro în plus față de 2015, potrivit datelor din raportul anual publicat de Deutsche Telekom, acționarul indirect, dar majoritar.

Numărul de clienți al Telekom România pe zona de servicii de telefonie mobilă a scăzut anul trecut cu 4,5%, la 5,7 milioane, în timp ce pe segmentul de telefonie fixă, a existat un minus de 5,8%, până la 1,969 de milioane de linii. În schimb, numărul de clienți pe zona de internet de mare viteză a crescut cu 0,7%, până la 1,194 de milioane.

Telekom România reunește fostele companii Romtelecom și Cosmote, care se numesc în prezent Telekom Romania Communications și Telekom Romania Mobile Communications.

Brandul Telekom Romania, care aparține Deutsche Telekom, a fost lansat în 2014. Telekom concurează cu operatorii de telefonie mobilă Vodafone și Orange, dar și cu operatorii prin cablu RCS&RDS (care are activități și pe zona de telefonie mobilă) și UPC.

 


FOTO: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.