Telegram a fost cea mai populară aplicaţie în prima lună a anului

NewMoney 08/02/2021 | 12:48 Ştiri
Telegram a fost cea mai populară aplicaţie în prima lună a anului

Stângăciile rivalei WhatsApp şi sentimentul negativ din ce în ce mai accentuat al utilizatorilor faţă de Facebook, au propulsat Telegram pe primul loc al aplicaţiilor, după numărul de instalări, scrie News.ro.

De pe locul 9 în decembrie, controversa de amploare privind procesarea datelor personale ale utilizatorilor WhatsApp a propulsat Telegram pe primul loc în topul global al aplicaţiilor, realizat de Sensor Tower pentru luna ianuarie.

Telegram, pe primul loc

Telegram a fost instalată de 63 de milioane de ori în luna ianuarie, ceea ce reprezintă o creştere de 3,8 ori faţă de prima lună a anului trecut, devansând liderul de până acum al clasamentului, TikTok (şi, automat, WhatsApp).

India este ţara în care Telegram a crescut cel mai mult, aceasta aducând 24% din numărul descărcărilor pe luna ianuarie.

Pe acelaşi val a urcat şi Signal care a ajuns pe locul 3 la nivel global, deşi până acum nu a fost deloc prezentă în top 10.

Cele două aplicaţii sunt mai populare în Google Play, unde ocupă primele două locuri, decât în App Store, unde Telegram este pe locul 4, iar Signal pe 10. Per ansamblu, însă, cele două ocupă locurile 1 şi 3.

În consecinţă, Facebook, WhatsApp şi Instagram au pierdut câte două poziţii în clasament. WhatsApp a căzut de pe locul 3, pe locul 5 în topul comun al celor două platforme mobile majore.

FOTO: Pixabay