Teamnet, fosta companie a lui Ghiță, și-a cerut intrarea în insolvență

Gabriel Bucur 20/03/2017 | 18:42 Ştiri
Teamnet, fosta companie a lui Ghiță, și-a cerut intrarea în insolvență

Teamnet, companie IT înființată de omul de afaceri Sebastian Ghiță, căutat la nivel internațional pentru acuzații de corupție, a depus cererea de deschidere a procedurii de insolvență, luni, la Tribunalul Prahova.

Societatea Teamnet International S.A. a depus astăzi, 20 martie 2017, cererea de deschidere a procedurii insolvenței la Tribunalul Prahova”, se arată într-un comunicat transmis de compania IT cu câteva sute de angajați.

Ajunsă în atenția presei după ce, de-a lungul vremii, a încheiat contracte cu statul pe sume importante, Teamnet lucrează în prezent la „reorganizarea și redefinirea” afacerii.

Am luat această decizie la nivelul Board-ului Director pentru a ne susține mai departe ca business și pentru a ne onora angajamentele față de angajați, clienți, parteneri și furnizori. În perioada imediat următoare, ne vom concentra pe reducerea costurilor operaționale și optimizarea proceselor interne, menținând în același timp competențele existente în cadrul companiei”, a declarat Bogdan Nedelcu, Deputy CEO în cadrul Teamnet Group.

În perioada 2011-2015, Teamnet a încheiat 26 de contracte cu 17 autorităţi pubice. Valoarea totală a acestora se ridică la 258,1 milioane de lei, echivalentul a peste 57 de milioane de euro, reiese din datele publicate de Agenția pentru Agenda Digitală a României (AADR). Teamnet a fost înființată de Sebastian Ghiță în 2001, ca parte a grupului de firme Asesoft. Cofondatorul companiei, Bogdan Padiu, care a preluat acțiunile lui Ghiță după intrarea acestuia în politică, se află de asemenea în vizorul procurorilor DNA.

Oriunde s-ar afla, Sebastian Ghiță dispune de o avere considerabilă, care îi poate asigura un trai decent pentru nu mai puțin de 580 de vieți, potrivit calculelor NewMoney. Și asta, dacă raportăm banii pe care i-a declarat în această vară, 133,9 milioane de euro, la salariul mediu net din România, de circa 2.100 de lei pe lună și la o durată medie de viață activă de 40 de ani.

Citiți și: Câți bani are de cheltuit Sebastian Ghiță, oriunde s-ar afla

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.