Teambuilding, filmul românesc care a spart toate recordurile de vânzări în cinematografe

Andrei Dumitru 20/10/2022 | 13:06 Timp Liber
Teambuilding, filmul românesc care a spart toate recordurile de vânzări în cinematografe

Teambuilding, care a avut premiera pe 30 septembrie în cinematografe, în regia lui Matei Dima, Alex Coteț și Micutzu Cosmin Nedelcu, este oficial filmul românesc cu cel mai mare Box Office: 13.634.045 lei (conform datelor înregistrate în 18.10.2022), depășind pe piața cinematografică autohtonă inclusiv producții internaționale precum Avengers: Infinity war, Joker, Top Gun: Maverick sau Fast and Furious.

Producția Vidra Productions a bătut recordul filmului românesc și la intrări în cinematografe, înregistrând: 591.670 de intrări (pana la data de 18.10.2022), ceea ce îl face cel mai de succes film românesc al ultimilor 30 de ani. Pe locul doi acum se situează Miami Bici, iar pe trei, 5gang: un altfel de Crăciun, ambele sub egida Vidra Productions, cu Matei Dima în calitate de actor in toate și regizor la Teambuilding & 5gang.

Teambuilding este o satiră a vieții din corporație, cu întâmplări amuzante dintr-un treambuilding în care corporatiștii se dezlănțuie, arătându-și în final și partea umană. Filmările au avut loc în București (la MindSpace), dar și la Padina, în perioada iunie-septembrie 2021.

„Filmul a fost mereu una dintre principalele mele pasiuni și mă bucur că am reușit cu Teambuilding să ajungem în sufletul oamenilor. Le mulțumesc frumos tuturor celor care au fost la film, dar și echipei care a muncit la el.” spune Micutzu.

„Ne bucurăm să facem oamenii fericiți preț de 90 minute sau 180, dacă l-au văzut de două ori, însă vreau să văd filmul românesc pe locul 1 în cinematografe și peste filmele străine, fie că le facem noi sau nu. Și mă bucur și mai mult că inspirăm și pe alții să facă filme românești pentru publicul larg, industria are numai de câștigat.”, spune Matei Dima.

„E un sentiment aparte să știi că ai făcut atâția oameni sa se îndrăgostească de o poveste și mai ales, să se regăsească în ea. Se poate să faci un film românesc care să fie și cu umor, și cu semințe de adevăr. Am spus mereu că noi facem filmele românești pe care ne-am fi dorit să le vedem acum 10-15 ani și care lipseau din cinematografe. Sper să fie începutul unei ere noi pentru cinematografia românească și în curând, oamenii să vină cu încredere la orice film românesc. Îmi doresc să recuperăm decalajul față de cinematografia europeană. Și poate prin 2121, față de cea americană. Mă bucură cifrele pe care le-a făcut filmul, dar mă bucură mai mult poveștile publicului: mulți oameni care au fost de 3 ori în cinema, oameni care au plătit bilet la alt film doar ca să se poată strecura la Teambuilding și să îl urmărească din picioare. Lor țin să le mulțumesc cel mai mult.”, spune Alex Cotet, scenarist si regizor.

„Ce ne dorim la Viva Production este să fim și mai buni, cu fiecare film pe care îl facem. Învățăm din fiecare experiență, iar misiunea noastră este să continuăm să facem oamenii să se simta bine. Este și primul film pe care îl distribuim singuri și a fost o experiență plăcută să lucrăm direct cu cinematografele.”, Alexandra Hash – producător executiv.

Din distribuția filmului fac parte: Anca Dinicu, Nicu Banea, Șerban Pavlu, Adrian Nicolae,  Micutzu Cosmin Nedelcu, Matei Dima,, Roxana Condurache, Cristi Pulhac, Monica Odagiu, Nuami Dinescu și mulți alții.

Vidra Productions pregătește deja următoarele filme, printre care „Haita de acțiune”, cu Anca Dumitra, Alex Bogdan, Antonia, Vlad Brumaru și alții în distribuție, o comedie polițistă ce se va lansa anul viitor, doar în cinematografe.