Tătaru vrea să schimbe Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Ce nemulţumiri au liberalii

Elena Marinescu 03/06/2020 | 22:47 Ştiri
Tătaru vrea să schimbe Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Ce nemulţumiri au liberalii

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat miercuri seara că liberalii iau în calcul modificarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, act normativ despre care actualul ministru susţine că a cunoscut o mie de modificări. El a argumentat prin faptul că, în acest mod, unele spitale importante, aflate în subordinea autorităţilor locale, ar putea trece în cea a Ministrului Sănătăţii.

Nelu Tătaru a declarat, într-o intervenţie la B1Tv, că managerii spitalelor din Bucureşti aflate în subordinea Ministerului Sănătăţi vor fi evaluaţi. Tătaru a spus că PNL ia în calcul modificarea legislaţiei, astfel încât unele spitale importante aflate în prezent în subordinea autorităţilor locale să treacă în subordinea ministerului de resort.

Potrivit News.ro, ministrul a explicat de ce unele spitale de interes naţional se află în coordonarea autorităţilor locale şi nu în subordinea ministerului. „Fiindcă trebuie schimbată legislaţia, iar în acest moment în care majoritatea Partidului Naţional Liberal nu există ne gândim ca după următoarele alegeri parlamentare ne gândim să putem să facem acest lucru”, a afirmat el.

În acest context, ministrul Sănătăţii a precizat că PNL intenţionează schimbarea legii privind reforma în domeniul sanitar. „Avem în intenţie modificarea Legii 95, reforma în sănătate, tocmai pentru faptul că are peste o mie de modificări, nu mai ştim nici care este forma ei originală la câte modificări au fost. Noi am iniţiat, sub coordonarea primului ministru şi a vicepremierului Turcan, grupuri de lucru cu specialişti din sănătate din privat dinspre sistemul public, din farma, comisii de specialitate în care să putem veni cu idei, cu perspective pentru a modifica această lege”, a mai declarat Nelu Tătaru.